Nogomet

SEZONA NE SMIJE ZAVRŠITI RUŽNO

Zoran Zekić: Ne pobijedimo li Dinamo, bit ćemo financijski kažnjeni!

Nogometaši Osijeka u nedjelju će odigrati posljednju domaću utakmicu ove sezone. U Gradski vrt u derbiju 35. kola dolazi Dinamo, a Osijek se želi pobjedom oprostiti od svojih navijača i samim tim do zadnjeg kola ostati u u borbi za 3. mjesto.

Zoran Zekić: Ne pobijedimo li Dinamo, bit ćemo financijski kažnjeni   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / STV

Osijek želi osvojiti treće mjesto, a za to će mu biti potrebna pobjeda nad Dinamom. No, osim najboljeg oproštaja od svojih navijača, Bijelo-plavi imaju prigodu na najbolji način zaokružiti ponajbolju sezonu u HNL-u u kojoj su srušeni mnogi rekordi. A mogu biti i novi. 

Primjerice, Osijek nikada nije dva puta u sezoni pobjedio Dinamo. Sve su to dodatni motivi za momčad, koja baš nije u najboljem stanju, po Zekićevim riječima. Trener Osijeka ljut je na ponašanje igrača i njihov pristup na treninzima i utakmicama. Odlučan je uoči susreta s Dinamom.

"Igrali smo u Splitu, primili smo 5 komada, nismo bili kažnjeni financijski. Izgubili smo dva boda u Vinkovcima, nismo bili kažnjeni. Dobili smo premije, zaradili ih, ja ne smijem dozvoliti labavo ponašanje, nemam drugog rješenja, i načina. Ne da mi se više divljati. Ako ne pobjedimo Dinamo bit ćemo svi skupa kažnjeni. Financijski", rekao je odlučno trener NK Osijek Zoran Zekić.

Puno je lijepih stvari napravljeno u ovoj sezoni i ja ne želim da se ona završi ružno. Ali, kako se mi ponašamo zadnjih dana sve upućuje na to, dodao je ljutito Zekić. 

Želi maksimalan motiv kod svojih igrača i borbenu igru svih 90 minuta, a njega i stručni stožer u derbiju s Dinamom zanima samo pobjeda.

"Jako lijepo je što smo mi ove godine napravili i toliko rekorda oborili, ali ja opet ponavljam, ne želim da se ova sezona završi ružno, da se sve lijepo zaboravi a sve lijepo se brzo zaboravi i ako ne promijenimo pristup to će se dogoditi. Moramo promjeniti pristup u ova dva dana", dodao je Zekić.

Direktor marketinga najavio je poseban program uoči i za vrijeme utakmice, a po prvi put na stadionu bit će povjerenici za regiju Slavonije i Baranje. Cilj kluba je do rujna proširiti se na cijelu Slavoniju. 

Isto tako, na utakmicu će biti pozvane sve škole nogometa sa svojim voditeljima, čime će biti zaokružen projekt "Pokrenimo grad". 

Utakmica Osijek-Dinamo igra se u nedjelju od 17 sati.