Osječko-baranjska

SPONTANA IDEJA POSTALA TRADICIJA

Rekordan broj ekipa na studentskoj roštiljadi

Razdoblje studiranja nije samo učenje i polaganje ispita, već i sklapanje novih prijateljstava među mladima i razvijanje socijalnog kapitala. A odlična prilika za to je roštiljanje u prirodi. Spontana ideja od prije 5 godina pretvorila se u pravu tradiciju. Na ovogodišnjoj studentskoj roštiljadi na livadi sveučilišnog kampusa okupilo se rekordnih 40 ekipa, a sve je i ovoga puta bilo natjecateljskog i humanitarnog karaktera.

Studentska roštiljada   FOTO:STV
Piše: Josip Dubrović / STV

Mirisi dima i roštilja širili su se prostorom sveučilišnog kampusa ispred osječkog Poljoprivrednog fakulteta. Studenti su donijeli svoje roštilje, ugljen i začine, a meso je osigurala jedna domaća mesnica.

Organizator roštiljade je Studentski zbor osječkoga sveučilišta, a sva sredstva prikupljena od prodaje roštilja po simboličnoj cijeni od 10 kuna bit će donirana za liječenje četrnaestogodišnje Laure Kladarić kojoj je potrebna operacija srca u Linzu. Osječki studenti već su se više puta iskazali svojom humanošću.

A za sve one koji nisu toliko spretni za roštiljom organizirano je i natjecanje "Igrama bez granica". Uz natjecateljski i humanitarni kareakter osnovni je smisao roštiljade u druženju studenata.

Druženje je i ove godine završilo velikim studentskim partyem. Okupljene je zabavljao Željko Bebek.