Politika

NAJNEIZVJESNIJI IZBORI

Zadnji dan kampanje za lokalne izbore

Dva je dana preostalo do najneizvjesnijih lokalnih izbora. U tijeku je velika završnica kampanje. Posljednji je dan u kojem sudionici izbora mogu biračima predstavljati svoje programe i kandidate, jer u ponoć počinje izborna šutnja...

GONG   FOTO:Dragan Matic / CROPIX
Piše: Media Servis

Stranački čelnici diljem Hrvatske šalju poruke. Šef Mosta Božo Petrov u Osijeku se osvrnuo na mogućnost velike koalicije HDZ-a i SDP-a i pri tom "sasuo drvlje i kamenje " na te dvije stranke.           

Koliko mi znamo, na marginama su već počeli takvi sastanci. Mi nemamo gazdu, oni imaju gazdu", poručio je Petrov.

Da ni s kim nije razgovarao o velikoj koaliciji, iz Dubrovika odgovara šef SDP-a Davor Bernardić.             

"Nema koalicije s onima koji napadaju manjine i novinare i koji štite sukob interesa. No, ako nema koalicije, to ne znači da ne treba biti dijaloga", rekao je čelnik SDP-a.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iz Splita se osvrnuo na ocjene Bože Petrova i Davora Bernardića o sudskoj odluci u slučaju Saucha...

"Izjave koje daje on, drugi čelnici Mosta i glavni čelnik oporbene stranke su sramotne izjave, nedostojne ljudi koji vode političke stranke u Hrvatskoj i koji su bili na dužnostima u hrvatskim institucijama koji pokazuju da oni nisu svladali elemente demokratske, institucionalne i političke abecede", rekao je Plenković.

Državno izborno povjerenstvo preporučilo je poslodavcima da u nedjelju, na dan lokalnih izbora, svoje poslovanje organiziraju tako da svim zaposlenicima koji taj dan rade omoguće izlazak na birališta. Oko 10.500 promatrača promatrat će izborni proces u 576 općina, gradova i županija.

 GONG poziva sve aktere izbornog procesa da poštuju pravila slobodnih i poštenih izbora. Birači svoje biračko mjesto mogu provjeriti u Registru birača. Ukoliko im je istekla osobna iskaznica mogu glasati uz potvrdu koju mogu dobiti na izborni dan.