Gospodarstvo

RAMLJAK SMIRUJE U BEOGRADU

Kriza u Agrokoru trese regiju

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak boravi u Beogradu. Kako kriza u koncernu trese cijelu regiju Ramljak je nakon obilaska tvrtki u Sloveniji i BIH, posjetio i Srbiju.

Ante Ramljak   FOTO:Davor Pongracic / CROPIX
Piše: Media Servis
Agrokor je treći najveći poslodavac u Srbiji i zapošljava oko 11.000 ljudi. Ramljak od jutra sastanči s menagmentom tamošnjih Agrokorovih tvrtki. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ranije je najavio da će razgovarati o planovima za stabilizaciju kompanije. Otkrio je i da je jedna tvrtka u Srbiji zatražila već njihovu pomoć zbog krize Agrokora. Intervenirali su za Mlekoprodukt. Srbima valja objasniti što se sve poduzima kako bi se upravljalo situacijom. Na domaćem terenu slučaj Zvečeva otvorio je pitanje koliko je kriza u Agrokoru utjecala na tu tvrtku i hoće li toga biti još. Premijer Andrej Plenković na to odgovara da je vrijeme promjena u poslovanju.
 
"Ja sam rekao da cijeli ovaj slučaj koji je na dnevnom redu moramo iskoristiti kao transformativni trenutak za načine poslovanja u hrvatskom gospodarstvu, manje vezanosti za jednu kompaniju. Što se tiče Zvečeva mislim da je tu prije svega odgovornost na Upravi da pokaže rješenje kako dalje", rekao je premijer. A jučer se u Zagrebu prvi put sastalo Savjetodavno tijelo kojemu povjerenik Ramljak podnosi mjesečne izvještaje. Potpredsjednica Vlade Martina Dalić potvrdila je da je od Ramljaka zatražila nadopunu prvog mjesečnog izvještaja.
 
"U fokusu izvanredne uprave je upravljanje likvidnošću i podizanje poslovanja cjelokupnog sustava kako bi ono na što je moguće većoj i normalnoj razini dočekao turističku sezonu, razdoblje generiranja najvećih prihoda", rekla je Dalić.