Požeško-slavonska

ŠTRAJK SE I DALJE NASTAVLJA

U Zvečevu još nisu isplaćene sve plaće, Uprava poručuje kako će biti do kraja dana

Josip Plaskur iz nezavisnih sindikata Zvečeva za Media servis demantirao je u medijima objavljene informacije o isplati plaća svim zaposlenicima Zvečeva.

Nastavlja se štrajk u Zvečevu   FOTO:Danijel Soldo / CROPIX
Piše: Media Servis

"Nije istina da su isplaćene sve plaće svim zaposlenicima Zvečeva. Postoji određena obavijest Zagrebačke banke gdje je evidentiran priljev sredstava da će biti tijekom današnjeg dana dostatno da se isplate sve plaće, međutim, nisu isplaćene, i dalje smo u štrajku i bit ćemo dok ne bude isplaćena posljednja plaća. To je jedina točna informacija.", izjavio je Plaskur. Direktor sektora prodaje i distribucije ove kompanije, Krunoslav Alvir smiruje situaciju i pojašnjava.

"Novac je osiguran i novac je na računima u bankama. Kako je račun duže vremena blokiran, FINA po svojim pravilima isplaćuje po nekakvom redoslijedu plaće svakom djelatniku. Dakle, sustav isplate ne funkcionira kao redovna isplata plaća kada odjedanput svi dobiju plaće, već se plaća obračunava i isplaćuje svakom radniku ponaosob. Novac je osiguran. Uvjeren sam da će do kraja dana plaće biti na računima radnika." U određenim situacijama zna doći do komplikacija prilikom obračuna i ne ide sve po automatizmu, nego plaće idu na FINA-u, a FINA po svojim obrascima isplaćuje plaće, tvrdi Alvir. 

"Jedino smo poslali upit FINA-i može li upravu i direktore sektora staviti zadnje za isplatu plaće da drugi radnici imaju prioritet i to smo s njima uspjeli nekako dogovoriti.", kaže Krunoslav Alvir.