Vukovarsko-srijemska

GRADU VUKOVARU DUŽAN GOTOVO 13.000 KUNA

Gradonačelnički kandidat Živog zida kaže da ne plaća komunalije jer je to otimačina

Medijskim kućama nezadovoljni je građanin poslao e-mail u kojemu navodi da kandidat za vukovarskog gradonačelnika u ime Živog zida, Pavao Josić, “svojim svakodnevnim javnim istupima zaziva poštenje i djelovanje pravne države, a on je dužan Gradu Vukovaru 12.981 kunu za komunalnu naknadu i za naknadu za uređenje voda.”

Ilustracija   FOTO:Cropix
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Iz priložene je snimke vidljivo da je 1. 12. 2016. zbog toga izdano rješenje o ovrsi. Nadležni gradski upravni odjel nije nam mogao potvrditi tu informaciju, ali zato ju je potvrdio prozvani gradonačelnički kandidat, piše Glas Slavonije.

Ono što ste dobili u tom e-mailu, sve je istina - da sam dužan i da mi dugove naplaćuju ovrhom. Otkad je došla ova nova vlast, ona kao potiče poduzetništvo, a digli su vodne i komunalne doprinose tako da ja godišnje moram plaćati 13.000 kuna. Ja to doživljavam kao oteto i još sam im rekao 2015. da to neću nikada platiti dobrovoljno - kad već otimate, onda ćete mi to svaki put naplatiti ovrhom. Zašto ne plaćam? Jednostavno zbog revolta zbog takvog odnosa prema poduzetnicima. Želio bih reći da je meni Grad u ovom momentu dužan 23.000 kuna za usluge smještaja i kasni s uplatom - rekao je Pavao Josić.

Pavao Josić je inače vlasnik obrta za ugostiteljstvo i turizam Megaron u Vukovaru, u čijem sastavu je konoba Megaron i Pansion Vila Vanda.