Osječko-baranjska

RASIPNOST OSJEČKIH GRADSKIH TVRTKI!

Ukop i Vodovod plaćaju godišnju članarinu u teniskom centru za Mikana, Nikolića i Prnjata

Jedna je teniska lista, nažalost ne ona uspješnih tenisača i tenisačica, ovih dana izazvala pozornost javnosti.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Poslao ju je Glasu Slavonije čitatelj, stava kako bi tvrtke u (su)vlasništvu Grada trebale imati druge prioritete pri trošenju novca, odnosno da ne bi smjele imati pravo na rasipništvo, ma koliko se trudile pokazati kako to nisu visoki iznosi.

Teniski centar u Perivoju kralja Tomislava, koji posluje u sklopu Športskih objekata, redovito nadopunjava i javno objavljuje listu uplaćenih članarina. i to u četiri kategorije i cjenovna razreda. To su “gospoda” (600 kuna), “obiteljska” (1000 kn), “dame” i “djeca” (obje 300 kn). 

No pravo na godišnju članarinu ostvaruju i tvrtke koje se oglašavaju na ovim teniskim terenima, odnosno imaju dogovor sa Športskim objektima. 

U to zašto se gradske tvrtke koje imaju monopol u svojim djelatnostima oglašavaju na sportskim terenima također gradske tvrtke, pa onda to kompenziraju, ovaj put nećemo ulaziti, piše dalje Glas Slavonije.

Dakle, u cijenu takvog aranžmana Športski objekti tim tvrtkama ustupaju pravo, ovisno o visini ugovora o oglašavanju, na određen broj članarina, a tvrtke su dužne dostaviti im imena korisnika...

Na posljednjoj, osvježenoj listi Teniskog centra, nekome je zasmetalo što dvije gradske tvrtke, Ukop i Vodovod, plaćaju članarinu za određene svoje zaposlenike. I to široj javnosti poznatim imenima: Goranu Mikanu i Ljubi Nikoliću iz Ukopa te Alenu Prnjatu iz Vodovoda. Oni na toj listi nisu navedeni ni u kategoriji “gospoda” ni u “obiteljska”, nego pod imenima tvrtki koje se, doduše, prema njima ponašaju vrlo gospodski i očinski, plaćajući im rekreaciju.

Cijeli članak pročitajte u Glasu Slavonije.