Politika

IZBJEGAO IZGLASAVANJE SVOJEGA NEPOVJERENJA

Božo Petrov podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora!

Predsjednik Mosta Božo Petrov je podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora i tako je izbjegao izglasavanje svojega nepovjerenja.

Božo Petrov podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora!   FOTO:Sabor.hr
Piše: Republika.eu / N1

"Kriza udara na same temelje hrvatske države, izazvao ju je Andrej Plenković štiteći sve što se događalo u Agrokoru, a što je izazvallo potres u hrvatskom gospodarstvu. Plenković nema politički legitimitet da vodi Vladu jer nema dovoljan broj zastupnika", istaknuo je Petrov pri povratku zastupnika u sabornicu nakon dvosatne stanke koja je uslijedila nakon što oporba nije uspjela srušiti ministra financija Zdravka Marića.

"Sadašnja Vlada je krnja. Glasovanje o Mariću je vjerojatno gdje su narušeni svi moralni principi. Otvorilo se pitanje trgovine i korištenje institucija za osobne interese. Zbog digniteta Sabora podnosim ostavku na dužnost predsjednika Hrvatskog sabora", kazao je Petrov.

"Ne mogu više obnašati ovu časnu dužnost i mislim da su jedino rješenje novi izbori što je i volja građana. Hvala vam. Zahvaljujem i građanima na povjerenju. Nastavit ću se i dalje boriti za interese hrvatskih građana u kojem neće biti kulta velikog vođe", zaključio je Petrov i zaradio pljesak.

Mjesto vođenja sjednice preuzeo je Željko Reiner, no Peđa Grbin mu govori da nema što tu sjediti te da prestane voditi sjednicu. Reiner mu odgovara da je tu sjeo samo da predloži stanku od 30 minuta.

Stanku od 30 minuta zatražio je i klub HDZ-a, HNS-a, SDP-a...

IZVOR: N1