Lokalni izbori 2017

ROK ZA PREDAJU ISTJEČE SUTRA U PONOĆ

Gužve u povjerenstvima – kandidati predavali liste za gradonačelnike i župana

Još 18 dana dijeli nas od lokalnih izbora na kojima će građani Hrvatske birati čelnike lokalne i regionalne samouprave, gradonačelnike, načelnike, župane te članove gradskih vijeća i županijskih skupština. Rok za predaju kandidacijskih lista i kandidatura istječe sutra u ponoć, no u izbornim povjerenstvima za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju već su danas zavladale gužve jer su gotovo svi kandidati odabrali ovaj dan za predaju svojih lista.

U izbornim povjerenstvima za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju već su danas zavladale gužve   FOTO:STV
Piše: Dino Perković / STV

Pred izbornim povjerenstvom za grad Osijek već ujutro prvi se sa svojom kandidacijskom listom pojavio sadašnji predsjednik osječkog Gradskog vijeća i kandidat za gradonačelnika stranke Desno Anto Đapić. Predavajući prikupljene potpise i kandidaturu Đapić je izjavio kako je uvjeren da će ući u drugi krug, a zatim odnijeti i pobjedu.

"Mislim da mogu pojačati perspektivu našeg grada na onoj razini koja je ona bila dok sam ja bio gradonačelnik. Argumenata da ja budem gradonačelnik je jako puno, a kontraargumenata je jako malo. Ako se bude biralo po kriteriju osobnosti, biralo se uspjesi, biralo se iskustvo i znanje onda sam ja apsolutni favorit ovih izbora", rekao je kandidat stranke Desno za gradonačelnika Osijeka Anto Đapić.

Sljedeći pred izbornim povjerenstvom našao se aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno s kandidatima za svoje zamjenike. On je kazao kako u svom drugom mandatu želi stvarati dodatne mogućnosti za zapošljavanje te zaustaviti odlazak mladih.

"Da dižemo standard u obrazovanju, u sportu, u kulturi, i da zajednički doista učinimo sve za naš grad da nam bude bolje, ugodnije živjeti u njemu", rekao je Nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Vrkić.

Svoju kandidaturu za gradonačelnika Osijeka predao je danas i kandidat koalicije HDSSB-HSLS-ABU Dragan Vulin. Kazao je kako očekuje izuzetno dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima, ulazak u drugi krug te pobjedu.

"Nova gradska uprava mora raditi brže, više, jače, energičnije, dakle i privlačiti nove investitore, sve raditi u tom smjeru, pomoći domaćim gospodarstvenicima. Dakle, mi smo u 2017. godini, grad se mora puno, puno brže razvijati kako bismo naše ljude, naše sugrađane zadržali u našem gradu. Naravno ne silom, već radnim mjestima, da mogu živjeti životom dostojnim čovjeka, od svoga rada, u svome domu, u svom gradu, sa svojim obiteljima", rekao je kandidar HDSSB-a za gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

A kandidature su danas predavali i kandidati za župana osječko-baranjskog. U poslijepodnevnim satima učinio je to kandidat HDZ-a Ivan Anušić, a prikupljene potpise i kandidaturu predao je i župan Vladimir Šišljagić koji se nada još jednom mandatu na čelu županije. Kazao je kako mu je najbolja referenca rad u proteklim mandatima.

"Mi nastavljamo u kontinuitetu raditi na ovakav način. Nemamo što posebno izmišljati. I završavam: dakle, dok drugi planiraju mi nastavljamo raditi", rekao je Vladimir Šišljagić, kandidat Snage Slavonije za župana osječko-baranjskog.

Svoju kandidacijsku listu predao je i HDSSB-ov Karlo Šatvar. On je istaknuo kako će se u kampanji usredotočiti na gospodarski program jer razvoj gospodarstva smatra preduvjetom za sve ostalo.

"Mi ćemo konkretno voditi afirmativnu kampanju, prezentirati naš program jer jedino tako vidimo da možemo našim biračima prezentirati sve ono što želimo učiniti u sljedećem razdoblju. Nećemo voditi nikakvu negativnu kampanju, dakle kao što sam već i rekao cilj nam je da naš program dođe do svakoga kutka Osječko-baranjske županije, jer ono što smo rekli da nam je prioritet ravnomjerni razvoj Osječko-baranjske županije – kao što Republika Hrvatska nije samo grad Zagreb, tako ni Osječko-baranjska županija nije samo grad Osijek", kaže kandidat HDSSB-a za župana osječko-baranjskog Karlo Šatvar.

Krajnji rok za predaju kandidacijskih lista i kandidatura je sutra u ponoć. Dva će dana zatim povjerenstva utvrđivati pravovaljanost podnesenih kandidacijskih lista. Do ponoći u petak je zadnji rok za objavu pravovaljano predloženih kandidacijskih i zbirnih lista.