Osječko-baranjska

MINI MAKER FAIRE

Osijek na dan postao grad novih tehnologija

Jučer se u Elektrotehničkoj i prometnoj školi održao Mini Maker Faire - kombinacija sajma, konferencije i festivala koju je organizirao Osijek Software City u suradnji sa #labOS hacklabom i pod pokroviteljstvom Maker Media.

Ilustracija   FOTO:pixabay.com
Piše: Republika.eu/Glas Slavonije

Svi su dobili priliku upoznati se s inovacijama kao što je PowerSurface koji omogućava istodobno bežično punjenje mobilnih uređaja na bilo kojoj površini, mehatronički model šake ili projekt 'Loptica i stol' - maketa namijenjena zabavi i demonstraciji mogućnosti korištenog hardvera i softvera. Svi koji pate od nostalgije i oni koji još nisu imali priliku proživjeti zlatno doba arkadnih igara, sada su ju dobili zahvaljujući Retrobotu – arkadnom uređaju. Oni koji su htjeli saznati kako se snalaze u virtualnom svijetu želju je ostvario FERIT Simulator - aplikacija bazirana na virtualnoj stvarnosti koja omogućuje korisniku kretanje po zgradi fakulteta i čitanje obavijesti u virtualnoj stvarnosti, piše Glas Slavonije. 

Mini Maker Faire, kojemu je cilj povećanje svijesti o inovativnosti i kreativnosti okupio je više od 70 izlagača i voditelja radionica uz koje su posjetitelji imali priliku naučiti od lemljenja elektroničkih sklopova do izrade drvenih predmeta.