Ostalo

BANDIĆ SURADNICIMA

Radite majmuna od mene, letjet ćete na glavu

Letjet ćete na glavu, zaprijetio je jutros gradonačelnik Bandić svojim suradnicima nakon što je obišao školu Gustava Krkleca u Travnom.

Milan Bandić   FOTO:Tomislav Kristo / CROPIX
Piše: Media Servis

"Radite majmuna od mene. Pa kako možete ovdje doći, pa trebate doći dan ranije i pogledati kako stvari funkcioniraju. Ovo je sramota, ja sam tolerantan i puštam vam, ali neće to više ići. Letite svi na glavu. Doviđenja.", poručio je Bandić. Gradonačelnik je kod škole u Travnom otvorio radove na izgradnji poligona za pješake i bicikliste, no bio je razočaran stanjem okoliša škole, potrganim koševima i golovima na igralištu.

"Pogledajte tamo, a gradonačelnik dolazi u školu. Čoliću, izvolite napravite ovo. Pokrenut je postupak. Ma pokrenut ću ja vas. Nemojte sa mnom tako razgovarati", nastavio je Badić.

"Dva puta sam pokušavao. Molio ravnatelje i domare da to fakturiraju i nisu. Nakon toga sam raspisao natječaj. Ljudi su dobili posao i opet je ovo",kaže Bandić. 

"Ovo je sramota, u mom selu gdje sam rođen je bolje", nastavio je Bandić i novinare vodio po terenu. Najavio je i gradnju ograde oko škole.

"Predložit ću i ako u mjesec dana ne bude sve ovo napravljeno ću pokrenut postupke razrješenja svih odgovornih, svi letite", zaprijetio je Banić.

"Igralište smo obnovili, ali nakon dva tjedna je već prvi koš bio potrgan i to se nastavilo, stanovnici trgaju i devastiraju igralište, a domari to nastoje pokrpati i srediti", tvrdi ravnateljica škole Marija Luković. I dok je rok za igrališta 30 dana, novi poligon za bicikliste i pješake u Travnom trebao bi biti završen za dva mjeseca. Investicija iznosi milijun i 800 tisuća kuna, rekla je Tatjana Operta, iz gradskog ureda za prostorno uređenje.

"Radi se o 450 metara pješačko biciklističke staze gdje će djeca učiti kako se prelazi preko pruge, zebre. Učit će prometne znakove, kao i kako se voziti po kolniku, pa i tamo gdje nema biciklističke staze. Dakle, cijeli poligon je za djecu da uče kako se ponašati u prometu", najavila je Operta. Poligon će koristiti i učenici ostalih zagrebačkih škola.