Društvo

HAK

Čekanja na graničnim prijelazima do pola sata

Čekanja na graničnim prijelazima za osobna vozila na izlasku su do 30 minuta, pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Macelj, Pasjak i Bregana s kolonom od kilometar i pol, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto klub (HAK).

Ilustracija   FOTO:Srecko Niketic / CROPIX
Piše: Hina

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća su i duža čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi su na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Varaždina prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.