Rukomet

POTENCIJAL RUKOMETAŠA OSIJEKA TREBA BITI NAGRAĐEN ISKORAKOM

Nes(p)retan poraz RK Osijek od Ivanića na Zrinjevcu 26-27

Prošlo je više od 10 godina od kada je RK Osijek svladao prvaka Zagreb na njegovom terenu i bio drugi u prvenstvu. Vrijeme je za povratak osječkog kluba u Premijer ligu.

Neočekivan poraz RK Osijek   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Rukometaši Osijeka u utakmici 24.kola prve lige skupine Sjever u Zrinjevcu su ugostili sastav Ivanića.
U neizvjesnoj i zanimljivoj utakmici do samoga kraja gosti su iznenađujuće odnijeli bodove.

Rukometaši Osijeka Ivanić su na Zrinjevcu dokečekali kao favoriti, koji na tablici imaju 10 bodova više.

Osječani u plavim dresovima ipak nisu našli pravo rješenje kako od početka utakmice zagospodariti parketom i stvoriti sigurnu razliku.
Očito su ozljede nekoliko igrača poremetile rad trenera Vedrana Čurka, koji pak nije imao kao inače izbor za rotaciju u momčadi.Ivanić se pokazao kao neugodan suparnik od početka utakmice, i cijelo se vrijeme igralo izjednačeno.Osječani su tek pred kraj prvoga poluvremena se odvojili na plus 4, pa na odmor otišli sa16-13.
U nastavku odmah to Ivanić stiže, pai u posljednjim trenucima dolazi do prenosti koja na kraju ostaje jedan gol za goste.
Osijek je trebao i morao više, te nije ponovio igru koja ga je krasila u ranijim utakmicama.
Najbolji strijelac utakmice bio je lijevo krilo gostiju Leon Lukačec sa 7 golova, dok je vratar Ivanića Presečan skupio 11 obrana, kod Osijeka pak 6 golova Vedrana Šaravanje, 5 pogodaka Josipa Repušića.
Odličan je bio vratar Sandro Kolar sa 12 skupljenih obrana.
- Nismo sigurno očekivali oavakav ishod, borili smo se trudili, dali smo maksimum, malo nesreće, poraz je tu, ali nema veze, idemo dalje, imamo još 2 kola z aodraditi, imamo Bjelovar kući, trebamo pobjediti i zadnje kolo u gostima probat iznenaditi lidera,kazao je Sandro Kolar.
-Od početka tjedna imali smo problema s ozljeđenim igračima i to je bilo presudno u ovoj utakmici, posebice vanjska linija, Marković, Šimatić, Đijan, nismo imali prava rješenja da ih zamjene na vanjskoj liniji i to je bio ključ svega, riječi su trenera Osijeka Vedrana Ćurka.
Šesta pozicija ipak nije razočarenje za klub ove sezone, i Čurak ističe kako je bitan napredak u igri, što je u većem, dijelu sezone i odigranih utakmica dobio. Brz i atraktivan rukomet, što su mladi osječki rukometaši i pokazali.
Naglasak je na sljedeću sezonu, i pokušaj povratka u Premer Ligu, ali Uprava- klub zato mora steći uvjete, kako bi vratili sve osječke igrače koji igraju van grada.
-Teško je u Premijer ligu, ide samo prvoplasirana momčad, ali ukoliko bi računali na sve naše Osječane koji igraju u klubovima iz Premijer lige, ja vjerujem da tada imamo kvalitetu da odemo U premijer ligu, ali klub to treba vidjeti, ima li novaca da se ti igrači kupe i vrate u klub, tada možemo ići u Premier ligu, naglasio je Ćurak.
To je sigurno zadatak Uprave pa i samoga grada, vratiti osječki rukometni klub na mjesto koje mu pripada. Jer prošlo je točno 10 godina od kada su plavi svladali prvaka Zagreba na njegovom terenu i bili druga momčad prvenstva.
Vrijeme je doista za povratak u društvo najboljih.