Nogomet

RADIMO NEŠTO ŠTO NITKO U HRVATSKOJ DO SADA NIJE

Predsjednik Ivan Meštrović: ''NK Osijek ima ljubav kao pogonsko gorivo''

Nakon što su osječki gradski vijećnici na jučerašnjoj sjednici većinom glasova podržali Rješenje o odabiru ponuditelja o prodaji zemljišta na osječkom Pampasu veličine 15 i pol hektara, i to sa 27 glasova za i 2 suzdržana, konferenciju za novinare danas je održao predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović. U godinu dana ubrizgali smo u klub 65 milijuna kuna od stranih investitora. Gradimo kamp vrijedan 8 milijuna Eura, otvaramo 120 novih radnih mjesta, imat ćemo najmoderniji sportski kamp u ovom dijelu Europe. NK Osijek je, stojim pri tome, najsvijetlija točka Osijeka i istočne Hrvatske!, rekao je među ostalim predsjednik NK Osijek.

Konferencija za novinare predsjednika NK Osijek Ivana Meštrovića na temu izgradnje budućeg Kampa Škole nogometa na Pampasu   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

Projekt o kojem smo pričali zadnjih godinu dana ulazi u finalnu fazu papirnate realizacije, rekao je Meštrović koji se zahvalio gradskim vijećnicima.

"Prepoznali su našu ideju, našu ljubav prema našoj djeci, našu ljubav prema nogometu, da realiziramo nešto što je, neću biti pretenciozan ako kažem čudo u  hrvatskim okvirima. Radimo na ostvarenju nogometnog kampa od 9 nogometnih igrališta, s malim stadionom, sa popratnim sadržajima, svlačionicama, fitness centrom, prostorijama za sastanke, uredima za trenere, uredima za upravu Škole nogometa", rekao je predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović.

Dodao je kako je plan sve realizirati u što kraćem roku, da naprave projekt na ponos građana i grada Osijeka.

Krećemo, rekao je Meštrović, na put na koji se, da li zbog nemoći, da li zbog manjka motiva nitko nije usudio krenuti u zadnjih pedesetak godina u gradu i u regiji. Istaknuo je kako je isključivi interes ljubav prema nogometu, ljubav prema zavičaju, ljubav prema gradu iz kojeg svi potičemo.

Želimo ostaviti dubok trag u infrastrukturi NK Osijek, dodao je.

"Radimo nešto što nitko u Hrvatskoj do sada nije napravio. Nije da likujemo time, ali se itekako ponosimo."

Predsjednik NK Osijek rekao je i kako je u posljednjih godinu dana u klub izvana, iz stranih zemalja, "upumpano" 65 milijuna kuna bespovratnog novca.

Da kamp bude baš na Pampasu inzistiralo se zbog toga što se željelo djecu dovesti u situaciju da ne ovise toliko o roditeljima, odnosno dovesti kamp u zonu gradskog prijevoza.