Ostalo

HRVATSKA PREKO SRBIJE U ELITNU DIVIZIJU EUROPSKOG PRVENSTVA

Nakon 12 godina reprezentacija u stolnom tenisu u Osijeku

Nakon više od 12 godina Osijek je bio domaćin reprezentatvnim selekcijama u stolnom tenisu. Hrvatska ženska reprezentacija u dvorani Gradski vrt ugostila je protivnice iz Srbije u borbi za nastup na europskom prvenstvu i slavila ukupnu pobjedu.

Hrvatska uspješna u Osijeku   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija ženska ekipa igrat će u elitnoj diviziji na europskom prvenstvu, koje će se ove godine održati u Luksemburgu.

Do tog velikog uspjeha nakon 4 godine Hrvatska je došla preko favorizirane ekipe Srbije, koju je pobijedila u dva ogleda.

Naime, u Novom Sadu je bilo pomalo neočekivanih 3-0 za Hrvatsku, a uzvrat je održan u Osijeku u dvorani Gradski vrt.

Ljubitelji stolnog tenisa u gradu na Dravi mogli su uživati u odličnom i zanimljivom meču koji je trajao više od 3 sata u u pet setova, a slavila je Hrvatska s 3-2.

Naime, našim reprezentativkama bila su dovoljna i dva seta, pa se ukupna pobjeda Hrvatske znala već nakon meča izbornice i igračice Tian Yuan koja je hrvatskoj donijela set, a zatim je uspješna bila i Ivana Malobabić za izjednačenje 2:2.

Konačnu pobjedu od 3-2 našoj hrvatskoj reprezentaciji donijela je Mirela Đurak.

Hrvatska je tako izborila plasman među najbolje reprezentacije Europe, a Osijek se pokazao kao dobar domaćin, pa je čak i u kandidaturi za jedno od sljedećih velikih europskih natjecanja, poput primjerice Lige prvaka za žene u ovome sportu.