Lokalni izbori 2017

"ODABERI BOLJU ŽUPANIJU, ODABERI OBŽ, ODABERI SDP"

Hajduković kandidiran za župana iz redova SDP-a

SDP-ov kandidat za osječko-baranjskog župana je Domagoj Hajduković. Sanja Bježančević kandidira se za gradonačelnicu Đakova, a Marko Bogatić za gradonačelnika Belog Manastira. Kandidate je u Osijek došao podržati i predsjednik stranke Davor Bernardić. Hajduković je u izbornu utrku ušao sa sloganom - Odaberi bolju županiju, odaberi OBŽ, odaberi SDP.

Davor Bernardić i Domagoj Hajduković   FOTO:STV
Piše: M.Ć. / STV

Ni suradnje sa HNS-om na županijskoj razini nema. Nagađanja kako će SDP podržati Šišljagića, također su se pokazala netočnima.

"Od mene niti od bilo kojeg SDP-ovca nikada niste čuli da je Vladimir Šišljagić u bilo kojoj konstelaciji naša opcija za prvi krug izbora. SDP je velika i odgovorna stranka i SDP ima svoje kandidate. A što će biti u drugom krugu to ne znamo. Možda se u drugom krugu nađu neki drugi ljudi, a jedina prava anketa su izbori, dakle pričekajmo izbore pa ćemo onda razgovarati", rekao je SDP-ov kandidat za župana Osječko-baranjske županije Domagoj Hajduković.

Na poljoprivredi kao strateškoj odrednici nije se dovoljno radilo – kažu SDP-ovci. Žele osnovati Burzu poljoprivrednih proizvoda, brendirati poljoprivredu, posebice pčelarstvo. Zalažu se za porezne olakšice za ciljane industrije koje su važne za Osijek i Slavoniju.

"To je primjerice IT industrija. Imamo svjetli primjer Osijek Software Cityja koji trebamo njegovati i razvijati i u Slavoniju koja je nažalost zapušten i opustošen kraj pomoću dovođenja IT industrije osnažiti je u ljudskim potenijalima i u gospodarstvu, ali i u prepoznatljivosti u Hrvatskoj, a i šire", dodaje Hajduković.

Želimo Slavoniju socijalno učvrstiti – svima omogućiti obrazovanje, da osnovnoškolci imaju besplatne udžbenike, srednjoškolci besplatan međumjesni prijevoz, stipendirati najbolje, subvencionirati smještaj studentima u domovima, osigurati stručno osposobljavanje za sve koji ulaze na tržište rada – jednom rječju poticajno i perpektivno gospodarsko okruženje – kažu u SDP-u.

"Želimo od Slavonije napraviti Silicijsku dolinu. Ako je to mogla ona, možemo i mi. Već smo pokazali da znanja i kapaciteta imamo, i to sad samo trebamo jačati u sinergiji sa jedinicama lokalne samouprave, Gradom Osijekom, svim gradovima i općinama. Kako bi postigli ciljeve koje smo si zadali, tražimo podršku građana, ali i ostalih političkih opcija koji prepoznaju ove ideje i ciljeve kao svoje", kaže Hajduković.

Rezultat HDZ-ovog vladanja Slavonijom su siromaštvo i iseljavanje – kazao je Davor Bernardić uvjeren kako SDP Slavoniji može vratiti nadu.

"Dobro društvo ne može postati dok zakoni u Hrvatskoj se pišu za jednu kompaniju, a ne vrijede jednako za sve. Dok obrazovna reforma se zaustavlja i po 365 dana se po njoj ništa ne radi, a dok se s druge strane tolerira prepisivanje. Hrvatska ne može postati dobro društvo dok radnici, njih 76 tisuća radi za minimalnu plaću, a s druge strane Vlad ne želi ni razmotriti zakonski prijedlog kojim im vraćamo taj dio elementarnog ljudskog dostojanstva", rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Naša borba za cilj ima podijeliti laptope i stupendije, a ne puške i uniforme – dodaje Bernardić i zaključuje kako SDP-u i ljevici treba dopustiti da uđe u upravljanje Osječko-baranjskom županijom jer zajedno mogu osigurati svoj djeci budućnost u njoj.