Društvo

PROMET POJAČAN, KOLNICI MJESTIMICE MOKRI

HAK: Duža čekanja na GP Bregana, Bajakovo i Macelj

Zbog sustavnih graničnih kontrola, koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima, zabilježena su čekanja, a na Bregani, Bajakovu i Macelju i duža, javio je večeras Hrvatski autoklub (HAK), koji vozače upozorava da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Bregana   FOTO:Boris Kovacev / CROPIX
Piše: Hina

Pojačan je promet na većini cesta, osobito u smjeru unutrašnjosti. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Prema izvješću HAK-a, povremeno je pojačan promet vozila na graničnim prijelazima, čeka se više od 30 minuta - u oba smjera: Bregana i Bajakovo; na ulasku: Gunja, Županja, Slavonski Šamac, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Hrvatska Kostajnica, Hrvatska Dubica, Dvor, Maljevac i Ličko Petrovo Selo; na izlasku: Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Rupa, Bregana Naselje, Macelj, Goričan, Terezino Polje i Duboševica.

U prekidu je katamaranska linija 9603, Split - Bol – Jelsa (neće ploviti ni sutra u 6 sati na relaciji Jelsa-Bol-Split). Za putnike koji putuju u Bol, organiziran je prijevoz autobusom iz luke Supetar po dolasku trajekta koji isplovljava iz luke Split u 16,30 sati.

Trajekti i ostali katamarani plove redovito.