Košarka

PRVA UTAKMICA FINALA ABA LIGE

Cedevita i Crvena Zvezda u Beogradu počinju borbu za naslov prvaka

Košarkaše Cedevite sutra očekuje prva utakmica finala ABA lige protiv Crvene Zvezde u Beogradu.

Košarkaši Cedevite   FOTO:Ronald Gorsic / CROPIX
Piše: Media Servis

U lov na naslov prvaka i ulazak u Euroligu Cedevita će krenuti oslabljena izostancima Marka Arapovića i Ryana Boatrighta zbog ozljeda, ali i bez trenera Veljka Mršića koji zbog suspenzije ne smije voditi momčad u prve dvije utakmice u Beogradu.

"To je specifična situacija. Međutim, iz ptičje perspektive ću promatrati utakmicu, tako da ću imati bolji pregled stvari na terenu i možda i to bude nešto pozitivno. Dogodilo se što se dogodilo, trebamo iz toga izvući pozitivno, pokušati maksimalno motivirati ekipu i odigrati dvije dobre utakmice u Beogradu", rekao je Mršić. Karlo Žganec, krilni igrač Cedevite, ne skriva da igrači jedva čekaju utakmicu.

Mladi Džanan Musa posebno naglašava momčadski duh.

"Svaka utakmica je nova utakmica. Svaki igrač pokušava doprinijeti nešto novo u svakoj utakmici, ali u finalu je najbitnije da mi kao momčad ostvarimo pobjedu, a da svatko od sebe da barem jedan djelić u toj velikoj slagalici i da probamo barem jednu pobjedu ostvariti u Beogradu. Ja ću se truditi da doprinesem najviše momčadi i to je najbitnije", izjavio je Musa. Utakmica je na rasporedu sutra u 19 sati, a drugi susret odmah idući dan, opet u Beogradu, u 18 sati i 30 minuta. Prva utakmica u Zagrebu je u četvrtak od 19 sati.