Nogomet

U ZAGREBU IPAK BIO ZBOG PERIŠIĆA

Mourinho spreman ponuditi 60 milijuna eura za Perišića

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho spreman je ponuditi Interu 60 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića (28), objavili su u petak britanski mediji pozivajući se na talijanski list Gazzetta dello Sport.

Ivan Perišić   FOTO: Damir Krajac / CROPIX
Piše: Hina

Osim Manchester Uniteda, Perišića u svojim redovima žarko želi i Chelsea. No, Mourinho nije spreman izgubiti utrku kad je u pitanju transfer hrvatskog nogometaša, pišu britanski mediji, i zato je spreman ponuditi 60 milijuna eura.

To je 20 milijuna eura više negoli se spominjalo kada je 24. ožujka, na dan kvalifikacijske utakmice protiv Ukrajine, boravio u Zagrebu kako bi nagovorio Perišića na prelazak u United.

Perišić je 2015. godine iz Wolfsburga prešao u Inter, potpisavši ugovor do ljeta 2020. Talijanski klub je tada platio 20 milijuna eura odštete, a sada bi mogao zaraditi tri puta više.

Ukoliko se ostvari transfer u Manchester United, Perišić bi postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Do sada je najveća odšteta plaćena za Matea Kovačića, Real Madrid je za njega Interu platio 31 milijuna eura. Slijedi Luka Modrić, čija je odšteta prilikom prelaska iz Tottenhama u Real Madrid iznosila 30 milijuna eura.