Osječko-baranjska

NA CVJETNU NEDJELJU

I ove godine tradicionalni Proljetni vašar u Karancu

Proljetni vašar već je tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu.

Piše: Republika.eu / priopćenje

Na Cvjetnu nedjelju, 9.4.2017. na karanačkoj sajamskoj livadi oko 50 lokalnih proizvođača okupit će se kako bi za sve posjetitelje izložili svoje proizvode. Na sajamskim štandovima će se moći pronaći suhomesnatih proizvoda, vina, sira, meda, cvijeća, kolača, prirodnih sokova, pletenih košara, drvenih igračaka svega onoga što jedan pravi vašar sadrži.

Organizatori savjetuju da preskočite doručak i ručak jer ćete na vašaru moći uživati u brojnim baranjskim delicijama od langošica do graha u ćupovima, kotlovini, šaranima u rašljama i brojim drugim jelima.

Točno u podne započet će izbor za laskavu titulu ''Princeza pušnice''. 

Najmasnija, najslanija i najbitnije, najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice. A za dodatnu zabavu pobrinut će se tamburaši koji će vašarom svirati tijekom cijelog dana.

Za organizaciju Proljetnog vašara u Karancu pobrinuli se udruga Čuvari starih zanata, restoran Baranjska kuća, eto selo Karanac i Turistička zajednica Baranje.