Razno

MALE TAJNE VELIKIH AVIOKOMPANIJA

Devet tajni koje aviokompanije skrivaju od putnika

Svaki posao sa sobom nosi nekakve tajne, pa tako ni aviokompanije nisu iznimka. Neke od njih su odlučile s putnicima podijeliti ono što smatraju da bi vrijedilo znati.

Ilustracija   FOTO: Pexels
Piše: Republika.eu / Brightside.me

1. Nisu svi manji kvarovi na zrakoplovu odmah uklonjeni. Ukoliko se pojavi neki manji kvar koji neće utjecati na sigurnost putnika, budite sigurni da avion neće samo zbog toga kasniti s polijetanjem. Međutim, ne trebate se zabrinuti, jer su svi kvarovi koji mogu utjecati na vašu sigurnost zasigurno uklonjeni.

2. Pilot i kopilot ne jedu istu hranu. Ako se jedan od njih otruje hranom, drugi mora biti spreman preuzeti upravljanje. Međutim, ovakve mjere ne vrijede kod svih aviokompanija,

3. Lokot na kovčegu ne štiti ga od otvaranja. Naprotiv, lokot je potpuno beskoristan jer se može otključati bilo kojom kemijskom olovkom.

4. Ako ste čuli da u zrakoplovu morate isključiti svoj mobitel jer on može dovesti do ozbiljnog kvara, zaboravite. To je isključivo mit. Međutim, ako ga ostavite upaljenog, može doći do narušavanja radio signala pa bi pilot mogao propustiti važnu informaciju od dispečera.

5. Zaposlenici aviokompanija kao i njihova najbliža obitelj vrlo jeftino plaćaju karte, a ponekad prođu i besplatno.

6. Vrata od zahoda mogu se otvoriti izvana. Postoji posebna tipka koja je skrivena ispod znaka Zabranjeno pušenje ili Zahod. Ona se ne nalazi ondje kako bi privatnost putnika bila narušena, već kako ne bi došlo do provaljivanja vrata ukoliko je nekome unutra potrebna pomoć.

7. Naslonjači za ruke na sjedalima do prolaza i prozora također se mogu podići. Jedino što trebate napraviti jest stisnuti tipku koje se nalazi ispod na naslonjaču, ali morate biti spremni na to da će vam osoblje reći da vratite naslonjač u početno stanje.

8. Uvriježeno je mišljenje da ako ranije kupite kartu, proći ćete jeftinije. Međutim, ako iz bilo kojeg razloga niste u mogućnosti ranije kupiti, sljedećim danima karte su nešto jeftnije nego inače: utorkom, srijedom i subotom.

9. Budite ljubazni i nećete požaliti. Stjuardese su priznale da što ste vi ljubazniji prema njima, one su spremnije uzvratiti jednakom mjerom. Ako lijepo objasnite da je osoba pokraj vas preglasna i da trebate malo mira samo za sebe, gotovo je sigurno da ćete u kratkom vremenu dobiti novo mjesto. 

Izvor: Brightside.me