Politika

"TURIZAM JE JEDNA OD NAJVAŽNIJIH GOSPODARSKIH GRANA"

Ministar turizma Cappelli okupio diplomate u Hrvatskoj

Ministar turizma Gari Cappelli okupio je 50ak članova diplomatskog zbora u Hrvatskoj na prijemu u Zagrebu.

Gari Capelli   FOTO:Vlado Kos / Cropix
Piše: Media Servis

Poručio je da je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj u koju se osim njihovih investitora mogu uključiti i njihove obitelji i prijatelji. Prvim ovakvim druženjem s akreditiranim diplomatima, održano u Hrvatskom institutu za povijest, željeli smo pokazati značaj turizma koji se u Hrvatskoj razvija posljednjih stotinu godina, istaknuo je Cappelli. Najavio je da se kroz nekoliko dana očekuju podaci o lanjskim prihodima koje očekuje u iznosu 9 i pol mlrd. eura. Ministar turizma je komentirao i najave za Uskrs.

"Najave za Uskrs su jako dobre, imat ćemo dvoznamenkaste brojeve za Uskrs, kada kažem dvoznamenkaste, onda je to iznad 20 posto. Sve ono što stoji u prva dva mjeseca, nastavlja se dalje. Četvrti mjesec će biti iznimno jak zbog Uskrsa i kasnije u sezoni. Mislim da će biti sezona dobra, kvalitetna i imat ćemo povećanje u odnosu na prošlu godinu", rekao je Cappelli."Cilj je približiti svim ambasadorima Hrvatsku na poseban i drugačiji način, kao zemlja prijatelj te da zajednički gradimo turističku budućnost", poručio je Cappelli.

"Cilj je ne imati samo turističku sezonu i špicu, nego ravnomjerno razvijati turizam na kontinentu, na moru, da kroz buduće projekte zdravstvenog turizma, gastronomskog i svih posebnih oblika turizma, Hrvatskoj damo jednu novu, kvalitetniju dimenziju turizma od cijele godine", rekao je Cappelli.