Crna kronika

NAJVEĆA OVOGODIŠNJA ZAPLIJENA

Priveden 37-godišnji Osječanin kod kojeg je otkriven laboratorij za uzgoj marihuane

Policija je privela 37-godišnjeg Osječanina, u čijem su domu otkrili laboratorij za uzgoj marihuane te zaplijenili oko 1,5 kilogram ove droge, izvijestili su u srijedu iz osječko-baranjske Policijske uprave.

Piše: Hina

Voditelj Odjela kriminaliteta droga PU Ivan Canecki izvijestio je na konferenciji za novinare da su policajci, pretragom doma i drugih prostorija koje je koristio osumnjčeni 37-godišnjak pronašli laboratorij s opremom za uzgoj marihuane, 40-tak stabljika marihuane visine do 1,30 metara, 1,5 kilogram već ubrane marihuane, što je dosad najveća ovogodišnja zapljena, te 20-tak sjemenki za daljnji uzgoj.

Osumnjičenik, koji je od ranije poznat po sličnim kaznenim djelima, nije zatečen na adresi počinjenja kaznenog djela, ali je u međuvremenu pronađen i priveden u policijske prostorije radi kriminalističkog istraživanja, dodao je.

Protiv njega slijedi kaznena prijava osječkom Općinskom državnom odvjetništvu, a sve što je pronađeno bit će upućeno na vještačenje u zagrebački Centar za forenzičko ispitivanje i istraživanje "Ivan Vučetić".