Politika

IZNENAĐENI?

Postoji mjesto gdje se na dnevnicama kralo čak i više nego u Vladi!

Veliku pozornost medija i javnosti izazvalo je nedavno otkriće o nezakonitim isplatama dnevnica u Vladi. Sve nas je iznenadila činjenica da je netko u srcu Vlade godinama na takav način krao novac poreznih obveznika.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / tportal

No još je šokantnije otkriće do kojega je došao tportal, da se na sličan način kralo i u Ministarstvu obrane, ali da je riječ o oko tri puta većem iznosu od onoga koji se spominje u slučaju Vlade!

Prema službenim podacima do kojih je tportal došao istražujući dobivenu informaciju, administrativna tajnica u Službi za nekretnine, graditeljstvo i zaštitu okoliša MORH-a Sanja Šprišić, tijekom više od osam godina, od 14. listopada 2004. do 28. studenog 2012. godine, nezakonitim je isplatama dnevnica i putnih naloga stekla više od 1,5 milijuna kuna (točan iznos je 1.551.963,80 kuna).
 
Da bi to ostvarila, lažirala je čak 942 putna naloga na temelju kojih joj je mjesečno u prosjeku isplaćivano oko 16.000 kuna, sve dok konačno 2012. nije otkrivena te je protiv nje podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu.
 
Šprišić, koja je na početku suđenja priznala krivnju, osuđena je za kazneno djelo prijevare na godinu dana zatvora i određeno joj je da novac mora vratiti u proračun. 
 
Ipak, od 1,5 milijuna kuna koje je dužna vratiti u proračun, kroz više rata uplaćenih tijekom 2014. i 2015. vratila je ukupno tek 8.700 kuna.
 
Cijeli članak pročitajte na tportalu.