Politika

ORGULIĆ: GRMOJINE OPTUŽBE SU RIDIKULOZNE

Jutarnji list navodno stoji iza video-spotova protiv Mosta

Odgovarajući na optužbe zastupnika Mosta Nikole Grmoje o medijskoj manipulaciji tog lista u izborne svrhe, glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić izjavio je kako su optužbe da Jutarnji stoji iza video-spotova protiv Mosta ridikulozne te da Grmojine optužbe na račun vlasnika Jutarnjeg i redakcije nemaju nikakva temelja.

Ilustracija   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Hina

Grmoja je ranije u petak u Hrvatskom saboru prozvao Jutarnji list za medijsko manipuliranje, a njegova vlasnika Marijana Hanžekovića optužio za korištenje tog dnevnog lista za obračun s Mostom. Izjavio je kako je u Jutarnjem objavljen članak da se društvenim mrežama šire videozapisi kontra Mosta u Metkoviću, a pritom nije naveden link na neku od društvenih mreža s takvim videozapisima. Ocijenio je kako se time prvi puta "jedan dnevni list otvoreno uključio u kampanju protiv jedne političke opcije u jednom gradu" te pozvao građane da ne daju novac za dnevne listove moćnika koji koriste medij za obračun s nekom političkom opcijom.

"Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja opet je prerano istrčao na loptu te se neutemeljeno i bez provjere činjenica obrušio na Jutarnji list", navodi u očitovanju za Hinu glavi urednik Jutarnjeg lista Ogurlić.

"Optužbu na naš račun, prema kojoj Jutarnji list navodno stoji iza video-spotova protiv Mosta koji su očito dio predizborne lokalne kampanje u Metkoviću je - ridikulozna. Jutarnji list je spotove preuzeo s YouTube-a i objavili smo ih u trenutku kada su se pojavili, a u tekstu se pitamo stoji li lokalni HDZ iza ovih spotova. Tko iole razumije Internet jasno može vidjeti da smo spotove objavili kao  link s YouTube-a i da su isti originalno objavljeni od autora koji se predstavlja kao „Baš nismo“", navodi Ogurlić.

Dodaje i kako nikakvog temelja nemaju ni "ružne prozivke" koje je Grmoja izgovorio na račun vlasnika Jutarnjeg lista i redakcije.

"Zbog odgovornosti za javno izgovorenu riječ, koje bi kao saborski zastupnik i javna osoba itekako trebao biti svjestan, iskreno se nadamo da će gospodin Grmoja ubuduće bitno bolje provjeravati činjenice te da neće koristiti sabornicu za paranoidne obračune.", ocijenio je Ogurlić.