Osječko-baranjska

CENTAR GRADA OSIJEKA KRASE - MRLJE

Iz Grada kažu: ''U tijeku izvođenja radova mrlja nije bilo''; Unikom: ''Mrlje su nastale tijekom izvođenja radova, brzo će se povući''

Službeno otvorenje rekonstruirane istočne strane Županijske ulice bilo je početkom rujna. Temeljita rekonstrukcija trajala je više od godinu dana, i koštala milijun i 800 tisuća kuna. No, ubrzo su na novom nogostupu izbile - ružne mrlje.

Piše: Republika.eu / B.S.

Iako se činilo kako su se za vrijeme zime povukle, mjesec dana prije dolaska proljeća, misteriozne mrlje opet su vidljive.

Gradskoj upravi poslali smo upit kako će riješiti taj problem, a iz Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno – stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu stigao je odgovor: 

''Ugrađeni materijal (betonski opločnjaci/galanterija) definirani su projektom, posjeduju sve dokaze projektom zahtijevanih tehničkih karakteristika i kvalitete (ateste) za površine ove namjene i ugrađeni su prema pravilima struke.

U tijeku izvođenja radova nikakvih mrlja nije bilo, kao niti po završetku radova kao niti prilikom primopredaje predmetne javne površine na korištenje (iako se pješački promet privremenom regulacijom odvijao i za vrijeme izvođenja radova).''

Također, dodaju, identične pločice ugrađene su i na Trg Ante Starčevića, kao i na Trg Slobode gdje, kažu, istom metodom čišćenja mrlja nema već četvrtu godinu za redom.

"Vještačenje po ovlaštenom vještaku struke pokazat će uzroke uočenih mrlja a ovisno o vještačkom nalazu poduzet će se propisane mjere'' - odgovor je pročelnice spomenutog UO Ljiljane Belajdžić.

Iako u Gradu kažu kako mrlje nisu bile vidljive nakon završetka radova, u izjavi za STV, mjesec dana nakon što je ulica službeno puštena u promet, Davor Vić, direktor Unikoma, kazao je kako su mrlje nastale tijekom izvođenja radova, ali kako je to ustvari voda koja će se s vrlo brzo povući.

''Naravno, mi apeliramo na građane da paze'' – savjetovao je tada Vić.

Dan kasnije, pak, iz Unikoma je stigao nešto drugačiji odgovor.

"Dio Županijske ulice koji je rekonstruiran, redovito se čisti i održava, a mrlje na nekoliko mjesta nastale su uslijed radova od strojeva, iste će biti sanirane čim nam stignu nabavljena potrebna sredstva za čišćenje nastalih mrlja."

Obzirom kako će uskoro proljeće, a magična sredstva za čišćenje nisu stigla, očito je kako u Gradu svi peru ruke od mrlja, ili se nadaju da će se problem riješiti sam od sebe.

I naš je portal prošloga tjedna poslao službeni upit Unikomu, no do zaključenja članka odgovor, unatoč obećanju kako će to što prije učiniti, nismo dobili.