Tech

ANDROID 7.0 NOUGAT

Stvari koje trebate znati o najnovijoj verziji Android sustava

Htjeli biste na svom pametnom telefonu ili tabletu moći raditi više stvari u isto vrijeme, a da to bude kvalitetno i funkcionalno? S novim Andorid 7.0 Nougat operativnim sustavom to ćete moći puno kvalitetnije nego do sada.

Piše: Republika.eu

Google je i s novim operativnim sustavom Android 7.0 Nougat nastavio sa svojom vizualnom filozofijom "Material Design", tako da se izgled sučelja neće posebno mijenjati. Najbitnije promjene događaju se "ispod površine".

Rad sustava puno je uglađeniji i brži, a baterija bi trebala trajati duže između punjenja. Na Android 7.0 ne trebate gledati kao potpuno novi sustav, već kao nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow s poboljšanom funkcionalnošću u pogledu multitaskinga.

Evo koja su Nougatova najistaknutija poboljšanja.

Quick toggle

Quick toggle je značajka koja omogućuje brzi pregled između dviju posljednje otvorenih aplikacija. To će nam biti korisno kada želimo kopirati informacije iz jedne aplikacije u drugu. Trebamo samo dva puta pritisnuti tipku nedavnih aplikacija i trenutna aplikacija će nam se zamijeniti s aplikacijom koju smo koristili prije toga.

Split screen

Ova funkcija donosi mogućnost podjele zaslona na dva dijela, odnosno dvije aplikacije koje mogu biti prikazane na zaslonu. Za mnoge prilagodljivi zaslon uvelike će poboljšati produktivnost, pogotovo za korisnike tableta, gdje će doći do izražaja njegova veličina zaslona.

Grupne notifikacije 

Grupne notifikacije donose značajno poboljšanje. Nougat će notifikacije grupirati prema vrsti aplikacije te će pritiskom na tipku proširiti ili sažeti tu grupu, dok ćete iz notifikacija dalje moći dijeliti sadržaj i odgovarati na poruke. Na poruke ćete moći odgovarati i iz pop-up prozora bez napuštanja trenutne aplikacije.