Lokalni izbori 2017

KANDIDATI ZA LOKALNE IZBORE

Vulin za gradonačelnika Osijeka, Bubalo za župana Osječko-baranjske županije!

Oko Anušića se kompromis činio moguć, no procjena je HDSSB-a kako Šojat ne može parirati Vrkiću, Đapiću, ili Šimiću koji su već najavili svoje kandidature.

Vulin za gradonačelnika Osijeka, Bubalo za župana Osječko-baranjske županije!   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / R.I.

Dragan Vulin bit će kandidat HDSSB-a za gradonačelnika Osijeka, a Krešimir Bubalo za župana Osječko-baranjske županije.

Iako ta informacija nije službeno potvrđena iz redova HDSSB-a, sve su učestalije najave da će upravo Vulin i Bubalo krenuti u utrku za prvog čovjeka Osijeka i Osječko-baranjske županije.

HDSSB-u Šojat neprihvatljiva, HDZ želi sam

Dugo se nagađalo da će na lokalne izbore HDSSB i HDZ ići zajedeno, a kako doznajemo pregovori su prekinuti jer HDSSB-u Ivana Šojat koju je HDZ istaknuo kao kandidatkinju za gradonačelnicu Osijeka i Ivan Anušić kandidat za župana su neprihvatljivi. Istovremeno u HDZ-u vlada uvjerenje kako im i samostalni izlazak jamči potpuni uspjeh u nadolazećim lokalnim izborima.   

Oko Anušića se kompromis činio moguć, no procjena je HDSSB-a kako Šojat ne može parirati Vrkiću, Đapiću, ili Šimiću koji su već najavili svoje kandidature.

Vulin nije osporio kandidaturu za gradonačelnika

Vulin nam informaciju nije želio službeno potvrditi i ponovio je kako će stranka sredinom ožujka objaviti službene kandidature što je i zaključak Glavnog odbora HDSSB-a na subotnjoj sjednici, a informaciju da će sam sudjelovati u utrci za gradonačelnika nije osporio.

Komentar o pregovorima s HDZ-om nam je također uskratio, ali je potvrdio da HDSSB na izbore izlazi samostalno. Naglasio je kako je sadržaj pregovora interna stvar dvaju stranaka, te ponovno istaknuo kako HDZ i HDSSB imaju mnogo dodirnih točaka u programima, ali se nisu dogovorili o zajedničkom izlasku na lokalne izbore.

Bubalo uputio na predsjednika HDSSB-a

- Kao osnivač HDSSB-a i dalje sam član te stranke. Zovite predsjednika stranke Dragana Vulina oko mogućih kandidata za lokalne izbore. Drago mi je da me nisu zaboravili u Osječko-baranjskoj županiji. Iako sam na privremenom radu u Zagrebu, nisam zaboravio na svoj zavičaj i svakodnevno kontaktiram s gospodarstvenicima iz cijele Slavonije i Baranje, odgovorio je na naš upit bivši osječko-baranjski župan i gradonačelnik Osijeka, Krešimir Bubalo.

R.I.