Brodsko-posavska

INICIJATIVA ZA ČISTI ZRAK

Predsjednica apelira da se što prije postigne rješenje u Slavonskom Brodu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u Slavonskom Brodu s predstavnicima lokalnih vlasti i Građanske inicijative za čisti zrak Slavonski Brod s kojima je razgovarala o rješavanju problema onečišćenja zraka iz rafinerije u Bosanskome Brodu.

Kolinda Grabar-Kitarović   FOTO:predsjednica.hr
Piše: Predsjednica.hr

Nakon sastanka Predsjednica je najavila kako će o tome razgovarati s veleposlanikom Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvarom Azimovom. "Od samog početka se zalažem za rješenje tog problema, ali ga nisam htjela koristiti u populističke svrhe i davati neka nerealna obećanja. Nakon susreta s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom u Münchenu, prvi put osjećam optimizam, da smo postavili političke okvire za rješavanje ovog problema", kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

O današnjem sastanku u Slavonskome Brodu predsjednica Grabar-Kitarović namjerava izvijestiti i premijera Andreja Plenkovića, a pozvala je sve institucije da se postigne dogovor o dinamici rješavanja problema onečišćenja zraka u tom gradu. Govoreći o rokovima, kazala je kako je "rok odmah“. "Ruska Federacija spremna je odmah djelovati u skladu s dogovorom s Hrvatskom. Prednost je to što konačno imamo i veleposlanika u Ruskoj Federaciji", istaknula je.

Hrvatska Predsjednica kazala je kako se na sastanku s ministrom Lavrovom dogovorila da tema onečišćenja zraka u Slavonskome Brodu bude detaljno pripremljena i za najavljene razgovore ministra vanjskih poslova Davora Stiera u Moskvi. 

IZVOR: predsjednica.hr