Lokalni izbori 2017

LOKALNI IZBORI 2017.

Dr. sc. Lidija Dujmović kandidatkinja Živog zida za županicu Osječko-baranjske županije

Živi zid predstavio je kandidatkinju za županicu Osječko-baranjske županije na predstojećim lokalnim izborima. Riječ je o Lidiji Dujmović, docentici s osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta.

Lidija Dujmović kandidatkinja Živog zida za županicu Osječko-baranjske županije   FOTO:STV
Piše: Josip Dubrović / STV

U društvu čelnika stranke i stranačkih kolega stigla je na predstavljanje svoje kandidature Lidija Dujmović. Novo lice i figura na lokalnoj političkoj sceni. Predaje opću mikrobiologiju i bavi se njezinom primjenom u ekologiji. Na kandidaturu za županicu pristala je, kaže, nakon spoznaje da veliki broj mladih ljudi prati zbivanja u hrvatskoj politici.

"Ja svaki dan radim s vrlo vrijednim studentima koji su pametni i sposobni i želim pomoći da se oslobode, da budu sigurni u sebe i da se bore za svoja prava i za svoj opstanak i ostanak u svojoj državi. Oni svoje teško stećeno znanje i zvanje trebaju upotrijebiti ovdje kako bi se zaposlili", rekla je kandidatkinja Živog zida za županicu Osječko-baranjske županije Lidija Dujmović.

Želja je kandidatkinje Živoga zida, kako kaže, pomoći svim ljudima koji žive na području Osječko-baranjske županije, ne samo mladima, a najvažnije joj je potencirati stvari koje su, ističe, bitne danas, jer ono što je bilo jučer je prošlost. Funkciju župana smatra izuzetno važnom, a osobno se smatra sposobnom za obavljanje te dužnosti.

"Normalno da se smatram, ne bi se inače angažirala za to, a važna je uloga u rješavanju svih projekata, problema, problematike, jer sve ću ja to raditi, ako uspijem, u skladu s načelima Živoga zida", dodala je Dujmović.

Dosadašnju politiku na lokalnoj razini kandidatkinja Živoga zida za županicu ocjenila je uspavanom. Predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić poručio je kako se Živi zida uvijek bori za istinu.

"To se borimo u Hrvatskome saboru i izuzetno sam sretan što je Sabor jednoglasno podržao našu inicijativu da se istraži istina u slučaju Imunološkog zavoda. To će biti naš model u svim slučajevima, u kojima ćemo raditi, i u svim općinama, gradovima i županijama u kojima ćemo imati vijećnike", rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Na izborima u Osječko-baranjskoj županiji Živi zid ide na pobjedu, poručio je Sinčić, najavljujući i kako će stranka predstaviti kandidata za osječkog gradonačelnika, no, kako je rekao, sve u svoje vrijeme.