Crna kronika

SUĐENJE HORVATINČIĆU

Sutkinja prozvala novinare:"Svi koji ste davali svoje mišljenje o ovom postupku i meni osobno ne znam odakle vam pravo na to!"

Na Općinskom sudu u Šibeniku počelo je ponovljeno suđenje poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću koji je optužen za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je život izgubilo dvoje talijanskih nautičara. Smatram da nisam kriv, rekao je Horvatinčić i na ovom suđenju i dodao da mu je teško.

Tomislav Horvatinčić   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

"Izražavam žaljenje obitelji. Teško mi je što se slučaj proteže već šest godina. Što se tiče moje odgovornosti, smatram da nisam kriv", rekao je Horvatinčić. Njegova obrana ističe da je vještačenje već pokazalo da je njihov branjenik bio bez svijesti u trenutku nesreće, pa ne može ni biti odgovoran. S druge strane, zastupnik obitelji poginulih supružnika Ognjen Frangeš uvjeren je da će se dokazati Horvatinčićeva krivnja.

"Oni smatraju da je okrivljeni jedini i isključivi krivac nesreće u kojoj su smrtno stradali njihovi roditelji", rekao je Frangeš.Tvrdi da konkretnih, osobnih ponuda za obeštećenje obitelji nije bilo, a naveo je i da je okrivljeni podnio tužbu protiv djece stradalih za štetu počinjenu na njegovu plovilu. Horvatinčić to odbacuje.

"Bez obzira na ishod krivnje ili ne krivnje višestruko smo spremni obeštetiti djecu poginulih nego što to nalažu hrvatski zakoni", rekao je Horvatinčić. A na pitanje o odšteti koju je on tražio odgovara: "Taj postupak je zamrznut, to je bio gaf osiguravajućeg društva i s tim veze nemamo."Horvatinčiću sudi isto sudsko vijeće sa sutkinjom Majom Šupe na čelu, koja je Horvatinčića osudila na godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno. Sutkinja Šupe na današnjem ročištu u jedinstvenom istupu požalila se na medijski linč i obrušila na novinare. Kako je navela, govorilo se da je najkorumpiranija sutkinja u Hrvatskoj i da je podijelila milijune krvavih eura.

"Svi koji ste davali svoje mišljenje o ovom postupku i meni osobno ne znam odakle vam pravo na to. Zaista neobjektivno, nestručno..."