Ostalo

UOČI NASTAVKA PREGOVORA O KOLEKTIVNOM UGOVORU

Sindikati traže trinaestu plaću, ali i udarili po kolegi Stipiću

Sindikati zaposlenih u javnim službama uoči sutrašnjeg nastavka pregovora o kolektivnom ugovoru izrazili su sumnju u dobru vjeru ministra rada Ćorića.

Vilim Ribić   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

Sindikati zaposlenih u javnim službama uoči sutrašnjeg nastavka pregovora o kolektivnom ugovoru izrazili su sumnju u dobru vjeru ministra rada Ćorića.

Ćorić je, tvrde sindikati, naredio službama da donesu pravilnike o radu koji bi bili na snazi umjesto kolektivnog ugovora. To znači izmjenu tisuća pravilnika, ali i stotinu i nešto tisuća aneksa ugovora o radu. Predlažu zato potpisivanje kratkoročnog kolektivnog ugovora koji bi vrijedio dok ne završe pregovori. Najavili su i da će tražiti 13. plaću, ali većinu svoje tiskovne konferencije posvetili su napadu na sindikalnog čelnika sindikata Preporod Željka Stipića.

Naime smatraju da im je nametnut u pregovarački tim, jer, kažu, nema dovoljno članova. Nazvali su ga sindikalistom iz busije koji se samo šlepa na većinske sindikate te da ništa nije izborio za svoje članove. Branimir Mihalinec i Vilim Ribić.

"Taj kamenčić u cipeli lako ćemo maknuti, međutim važno je da ljudi znaju kako je riječ o čovjeku koji ne preza od ničega, služi se lažima, manipulacijama i prijevarama ne bi li pokušao umanjiti snagu reprezentativnih sindikata", rekao je Mihalinec.

"Pregovarački tim mora biti kompaktan, jedinstven, imati isti cilj. To je kao da Hrvatska pregovara sa Srbijom o zaključenju mira i onda u hrvatskoj delegaciji sjedi jedan četnik. Ista priča", rekao je Ribić.