Crna kronika

TRAŽI SE BEZUVJETNI ZATVOR

Počinje ponovljeno suđenje Horvatinčiću

Na Općinskom sudu u Šibeniku počinje ponovljeno suđenje poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je život izgubilo dvoje talijanskih nautičara...

Sud u Šibeniku   FOTO:Niksa Stipanicev / CROPIX
Piše: Media Servis

Horvatinčiću će za nesreću iz kolovoza 2011. suditi isto sudsko vijeće sa sutkinjom Majom Šupe na čelu, koja je Horvatinčića u studenom 2015. godine proglasila krivim i osudila ga na godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno, ne ponovi li tijekom tri godine kazneno djelo. Sutkinja Šupe prekvalificirala je kazneno djelo iz neizravne namjere u nehat, te je u obzir, kao olakotne okolnosti, uzela spremnost Horvatinčića na isplatu odštete obitelji stradalih. Djeca poginulih nautičara, Gaia i Federico Salpietru, u međuvremenu su za hrvatske medije opovrgnuli da je zagrebački poduzetnik ikada pokušao stupiti u kontakt s njima kako bi dogovorio plaćanje odštete. 

Šibenska općinska državna odvjetnica Irena Senečić podnijela je na 16 stranica žalbu na presudu zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja kao i zbog odluke o kazni i sigurnosnoj mjeri. Tražila je za Horvatinčića bezuvjetni zatvor tvrdeći da je postupao iz neizravne namjere, a ne nehata.