Politika

ŠTO SE DOGAĐA?

Nakon teksta na našem portalu ugašena službena Facebook stranica Grada Osijeka!

Službena stranica Grada Osijeka nakon teksta na našem portalu - ugašena je!

Nakon teksta na našem portalu ugašena službena Facebook stranica Grada Osijeka!   FOTO:Nakon teksta na našem portalu ugašena službena Fac
Piše: Republika.eu / I.K.

Kako smo pisali, obračun oko Kazamata preselio se i na društvene mreže i to, ni manje, ni više, već na službenu Facebook stranicu Grada Osijeka!

Naime, upravo na toj stranici, koja je sve do prije nekoliko dana služila isključivo kao poligon za samopromociju i samohvalu aktualne gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Vrkićem te "alat" za shareanje postova s Vrkićeve privatne Facebook stranice, u protekla su dva dana objavljene dvije, u najmanju ruku čudne objave.

U prvoj, objavljenoj u ponedjeljak (13.02.2016.), podijeljena je poveznica na članak star 9 mjeseci (!!!), pod nazivom "Projekt Osijek 2020. nije gotov! Gotova je samo kandidatura za Europsku prijestolnicu kulture, ali ostao nam je strateški predložak o tome kako promijeniti grad".

Autor objave uz taj je članak napisao: "Znamo li pojedinosti o vođenju projekta kandidature Osijeka za EPK 2020 i tko su najzaslužniji gradski političari uključen u ovaj debakl? Mi znamo, a uskoro ćemo podijeliti i s vama. Čega tu svega ima doznati ćemo uskoro. Pratite nas i dalje!"

U drugoj objavi, napisanoj sinoć, gradonačelnika Vrkića i dogradonačelnika Hama optužuju za šikaniranje HDLU Osijek i ostalih lokalnih scenskih radnika izravno ih pitaju: "Je li postojao natječaj i koliko je plaćena izrada Bidbooka za projekt Osijek 2020 EPK? Navodno je izrada bila skuplja nekoliko puta od pobjedničke prijavne knjige? Znaju li USKOK i DORH za moguće malverzacije?"

No, pokušate li danas otići na službenu stranicu Grada Osijeka, to nećete uspjeti. Naime, stranica više nije dostupna!

Razloge možemo samo nagađati, no, čini se kako je ovaj čin pokušaj sprječavanja najavljenog iznošenja "prljavog veša".