Crna kronika

"ISTRAŽNI PRITVOR MU PRESTAJE ČIM USKOK ISPITA SVJEDOKE"

Saucha na slobodi možda već idućeg tjedna?

Nekadašnji predstojnik ureda bivšeg premijera Milanovića i saborski zastupnik SDP-a Tomislav Saucha, proveo je prvu noć u pritvoru u Remetincu.

Tomislav Saucha   FOTO:Damir Krajac / CROPIX
Piše: Media Servis

Njegova obrana ponudila je jamčevinu od milijun i pol kuna, ali sudac je to odbio i odredio mu mjesec dana pritvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. No Saucha bi mogao izaći iz pritvora puno ranije, kazala nam je njegova odvjetnica Aleksandra Horvat.

"Mi moramo sad primiti pisani otpravak rješenja, to bi trebalo biti sljedeći tjedan. I onda ćemo vidjeti, tri dana je rok za žalbu, ali samo je sedam svjedoka. Istražni pritvor mu je određen samo u odnosu na utjecaj na svjedoke i čim USKOK ispita tih sedam njemu istražni prestaje. Tako da se može vrlo lako dogoditi da USKOK ispita svjedoke prije nego li dođe pisani otpravak rješenja. Pa ćemo vidjeti sa žalbom, ima li uopće potrebe i kojom će dinamikom USKOK njih ispitivati, ali samo ih je sedam pa to može biti u nekoliko dana gotovo", rekla je Horvat. Kaže da njezinu klijentu nije lako, te da je iznio detaljnu obranu.

"Onda će istraga ići svojim tijekom, mi ćemo biti vrlo aktivni u istrazi. Imati ćemo i mi neke svoje svjedoke, ali prvo moramo vidjeti spis, razmotriti i dogovoriti se s njim u ponedjeljak," dodala je Horvat. USKOK Sauchu tereti da je potpisao 117 putnih naloga za koje nije postojala nikakva popratna dokumentacija o službenom putovanju. Istražitelji su došli do ukupno 132 putna naloga sa Sauchinim potpisom, no njih 117 je sporno. Sumnjiče ga da je na taj način došao do oko 550 tisuća kuna.