Nogomet

VLASNICI U POSJETU IGRAČIMA NA PRIPREMAMA

Lorinc Meszaros: "Ispunjavamo najavljeno!"

Vlasnici NK Osijeka, Lorinc Meszaros i Ivan Meštrović posjetili su igrače kluba u Španjolskoj na pripremama.

Vlasnici NK Osijeka Lorinc Meszaros i Ivan Meštrović   FOTO:NK Osijek
Piše: Republika.eu / NK Osijek

Meszaros je oktrio neke zanimljive planove vezane uz bijelo-plavi klub. Kaže da sve ide prema rasporedu i da je zadovoljan postignutim na terenu, a dotaknuo se i izgradnje novog stadiona i Kampa na Pampasu.

"Želimo što prije krenuti s radovima, ali ne možemo zaobići redovitu proceduru. Nadam se da će se i to ubrzati, da ćemo uskoro imati svu potrebnu dokumentaciju i da ne gubimo vrijeme po tom pitanju. Lokacija je dobra jer se nalazi u samome gradu, s potrebnom infrastrukturom i u tom je smislu pristupačnija nego neki drugi prostori o kojima smo također razmišljali. Imat ćemo veći broj terena i s prirodnom i umjetnom travom, a tamo ćemo izgraditi i manji stadion za nekoliko tisuća gledatelja koji bi imao i UEFA licencu. Naime, na njemu će neko vrijeme i naša prva momčad igrati svoje službene utakmice, dok ne završimo projekt rekonstrukcije Gradskog vrta, odnosno izgradnje novog stadiona na mjestu sadašnjega."

Novi Gradski vrt će pružitai maskimalni komfor jer žele da se na stadion može dolaziti obiteljski, a gradnja bi trebala biti gotova u roku dvije godine.

"Prema trenutnim saznanjima, vjerojatno ćemo postojeći stadion morati u cijelosti rušiti, teško da će se on moći rekonstruirati prema našim željama. Izvjesnije je da ćemo krenuti u projekt novog stadiona koji bi bio kapaciteta desetak tisuća gledatelja."

Želja kluba je ostaviti trag u Europi, a ne samo sudjelovati u kvalifikacijama, pa se zato i o pojačanju igračkog kadra priča optimistično.

Vrlo često Meszaros spominje Školu nogometa i njezinu ulogu u stvaranju jakoga Osijeka.

"U cilju nam je imati najjaču Školu ne samo u Hrvatskoj, nego i šire, u regiji! Osijek je uvijek bio poznat po svojim talentima koji su kasnije igrali i za reprezentaciju i za velike europske klubove."