Politika

ZAREDALE SE STANKE U SABORU

Aleksić: Veliki je grijeh HNB-a što ne obavlja svoj posao

Nakon odrađene dopune dopune dnevnog reda i glasovanja, u Saboru su se zaredale stanke.

Goran Aleksić   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

Goran Aleksić iz Živog zida upozorio je kolege da je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pokrenulo postupak protiv guvernera HNB-a Vujčića jer mu je UniCredit, vlasnik Zagrebačke banke, dva puta platio troškove konferencije. HNB bi trebao kontrolirati hrvatske banke, upozorava Aleksić.

"Veliki je grijeh HNB-a što ne obavlja svoj posao, što ne obavlja nadzor i superviziju banaka, ne pokreće potrebne prekršajne postupke protiv banaka i na temelju toga zaključujem da nije slučajno da Unicredit plaća guverneru Vujčiću troškove puta i smještaja", rekao je Aleksić.

HSU-ov Silvano Hrelja zatražio je stanku zbog siromaštva u zemlji. Upozorio je da se ne provodi strategija za borbu protiv siromaštva, nema akcijskog plana, a da je stanje više nego zabrinjavajuće. Kaže da u 2016. Imamo više od 700 tisuća građana koji žive na granici siromaštva ili ispod nje. Tomislav Panenić je također upozorio na teško gospodarsko stanje u Vukovaru gdje su s radom prestale dvije tvrtke, a bez posla je ostalo stotinu ljudi.