Politika

PRIZNAO TUČNJAVU PRIJE 18 GODINA

Anušić pozvao novinare da se istraživački pozabave Šišljagićem

Današnji Jutarnji list na svojoj naslovnici piše kako je predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i kandidat ove stranke za župana Ivan Anušić u listopadu 2005. godine osuđen na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine zbog sudjelovanja u tučnjavi koja se dogodila sedam godina ranije na proslavi kirbaja u jednom ugostiteljskom objektu u Antunovcu.

Ivan Anušić   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: R.I.

Na svom je Facebook profilu reagirao i sam Anušić. Priznaje kako se radi trenutku mladosti i ludosti koji se dogodio prije 18 godina kad je imao 25 godina. Kaže kako ne opravdava svoj postupak, no navodi i kako je činjenica da su mu u to poratno vrijeme kočnice bile daleko popustljivije nego su danas.

Sve smatra prljavom kampanjom i obračunom pred izbore te dodaje kako se ne namjerava povući iz kandidature za župana.

"Tek u trećem pokušaju suđenja sam uvjetno osuđen, no rehabilitiran sam što znači da je moj slučaj izbrisan iz evidencije suda prema važećim zakonima i uobičajenoj sudskoj praksi u čitavom svijetu. Za razliku od mojih političkih protivnika u Osječko-baranjskoj županiji, koji još čekaju ponovljena suđenja, na primjer za izvlačenje novca iz županijskog proračuna", rekao je Anušić i pozvao novinare da se i time istraživački pozabave.

Ja bi se prije svega zahvalio Jutarnjem listu na naslovnici i na podsjećanju na trenutak mladosti i ludosti koji se...

Posted by Ivan Anušić on Thursday, February 2, 2017