Ostalo

HAK IZVJEŠĆE

Mokri i skliski kolnici u većem dijelu Hrvatske

Mokri i skliski kolnici su u većem dijelu Hrvatske. Ponegdje se kiša ledi u dodiru s hladnim tlom pa je na cestama moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, izvijestio je u utorak Hrvatski auto klub (HAK).

Ilustracija   FOTO:pixabay.com
Piše: HINA

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Hrvatskom promorju, Gorskom kotaru i Istri, sumaglica u središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj.  Magle ima i na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, A7 Rupa-Diračje između tunela Jušići i čvora Jurdani.

 Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica.

 Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni.

 Zbog radova održavanja na autocesti A1 u obje cijevi tunela Mala Kapela danas od 9 do 11 sati privremeno će se prekidati promet jedan put do 15 minuta za svaki smjer.
 Zbog loših uvjeta na kolniku (led i inje) za sav promet zatvorena je dionica državne ceste DC26 Čazma-Garešnica između naselja Donji Miklouš i Smiljanik.
 Zbog opasnosti od naleta na divljač na autocesti A6 Rijeka-Zagreb oko 19. km, na dionici čvor Vrbovsko - tunel Čardak u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine.Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

 Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

 Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa se vozačima savjetuje korištenje susjednih graničnih prijelaza.

 Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t

(Hina)