Ostalo

"VOJNICI MORAJU BITI SPOSOBNI DJELOVATI U RAZLIČITIM DIJELOVIMA SVIJETA"

Ugovori od 230 milijuna kuna za opremanje OS-a

U Ministarstvu obrane potpisani su 230 milijuna kuna vrijedni ugovori o nabavi vojne opreme za potrebe Oružanih snaga.

Damir Krstičević   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

Radi se o nabavi odjeće, obuće, opreme, usluge i radova od Zajednice hrvatskih proizvođača za posebne namjene. Ugovore je potpisao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

"U ministarstvu obrane imat ćete kao i do sada partnera koji prepoznaje i potiče hrvatsku vojnu industriju, i hrvatsku izvrsnost", rekao je ministar Krstičević.Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Mirko Šundov.

"Naši vojnici danas moraju biti sposobni djelovati u različitim dijelovima svijeta, od Europe do Afrike i Azije, a sutra tko zna gdje. To je doista izazovna zadaća. Naš i vaš zadatak je omogućiti im najbolju i najkvalitetniju moguću opremu kako bi bili sposobni uspješno obavljati svoje zadaće. Pred nama je izazov osiguranja potrebnih sredstava i jasnih zahtjeva, a pred vama razvoj i proizvodnja svega onoga što Oružane snage trebaju. Izazov je velik za obje strane, ali vjerujem da je uspjeh moguć", govori Mirko Šundov. U ime zajednice proizvođača Alojzije Šestan, vlasnik tvrtke Šestan-Busch, istaknuo je važnost termina sklapanja ugovora.

"Posebno raduje da se ovaj događaj događa na početku same godine. Vi ste sami na početku mandata istaknuli da želite jake Oružane snage, da želite dobro opremljene Oružane snage. Mi vam garantiramo da su ovdje ispred vas gospodarski subjekti koji čine vrh svjetske proizvodnje", rekao je Alojzije Šestan.