Svijet

ZBUNJENOST U ZRAČNIM LUKAMA

Kaos nakon Trumpovih ograničenja za imigrante

Kaos u zračnim lukama diljem svijeta nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da izbjeglicama, pa čak i nositeljima zelene karte iz 7 muslimanskih zemalja, zabrani ulaz u Sjedinjene države. Zračne luke preplavili su prosvjednici, a administracija ne zna što joj je činiti budući da je neke imigrante odluka zatekla u tranzitu, sa svim valjanim dokumentima.

Ilustracija   FOTO:pixabay.com
Piše: Media Servis

U SAD-u potpuni pravni nered. Jedna je federalna sutkinja odobrila ulaz u SAD za građane iz sedma muslimanskih zemalja koji su već stigli u Ameriku ili koji su u tranzitu.

"Svi koji imaju valjanu vizu ne mogu biti izbačeni iz SAD-a" - stoji u presudi koja se direktno suprotstavlja uredbi američkog predsjednika. U zračnim lukama vlada potpuni kaos, a jedan je Iračanin zadržan u New Yorku, na aerodromu JFK.

"Imam posebnu imigracijsku vizu, ja i moja obitelj. Radim za američku vladu u Iraku. Podupirem Ameriku s druge strane svijeta. Ali kad sam došao ovdje, rekli su Ne. Ponašali su se prema meni kao da sam prekršio neko pravilo. Jako sam bio iznenađen", kazao je Iračanin.

"Nije to zabrana muslimana, potpuno smo pripremljeni, sve lijepo funkcionira kao što vidite na aerodromima. Imamo zabranu, imat ćemo strogo provjeravanje svih koji ulaze i to je nešto što smo odavno trebali imati u ovoj zemlji", kaže američki predsjednik Donald Trump. Nova kontroverzna odluka kaže da će kršćani imati prednost pri odobravanju azila.

"Jeste li znali da ako ste kršćanin u Siriji skoro je nemoguće da dođete u SAD. Ako ste muisliman može, ali ako ste kršćanin, gotovo nemoguće. Mislim, oni odsjecaju glave svima, ali više kršćanima. Mislim da je to jako jako nepravedno i mi ćemo im pomoći", poručio je američki predsjednik.