Moda & ljepota

ULIJEPŠAJTE SVOJU KOŽU

Četiri recepta s glinom za čistu i glatku kožu

Glina je odlično sredstvo za detoksikaciju kompletnog organizma, pa tako i kože. Od nje možete raditi maske, obloge, kupke i kozmetiku, ali i liječiti bilo koju kožnu tegobu te bolove u kostima i zglobovima.

Piše: Republika.eu/Alternativa-za-vas.com

Tople kupke s glinom čiste organizam od toksina i teških metala. Gina također jača i štiti zube, zbog toga je česti sastojak prirodnih pasti za zube. Prije upotrebe glina ne smije doći u kontakt s vlagom i metalnim predmetima. Kod tretmana s glinom koristite plastično, drveno, porculansko ili drugo nemetalno posuđe. Ako glinu koristite za tretiranje kožnih bolesti tada je kombinirajte samo s vodom.

1. Maska za lice

Najosnovniji tretman s glinom za lice sastoji se od gline i obične vode ili jabučnog octa. Glina se rijedi s tekućinom u glatku pastu. Ovisno o tipu gline ponekad je potrebno više, a ponekad manje tekućine. Umjesto vode ili octa možete koristiti i neku drugu tekućinu - čaj, cvjetne vodice, mlijeko. Maske, ovisno o tipu i potrebama kože, možete obogatiti raznim vrijednim sastojcima poput voćnih sokova, zobi, aloe vera gela, eteričnih ulja i meda. Ova maska pomaže dubinski očistiti i nahraniti vašu kožu te joj vratiti prirodan sjaj i elastičnost.

Više na Alternativa-za-vas.com