Vukovarsko-srijemska

"STANJE NA CESTAMA IDILIČNO"

Vukovar spremno dočekao prvi ovogodišnji snijeg

Budući da je u Vukovaru pao prvi ovogodnišnji snijeg, o stanju na vukovarskim prometnicama razgovarali smo s Markom Mlakićem, voditeljem zimske službe. Mlakić nam je na početku rekao kakvo je stanje na ulicama u grada.

Ilustracija   FOTO:Darko Tomas / CROPIX
Piše: Media Servis

"Trenutno stanje na cestama je moglo bi se reći idilično. Očišćene su ceste, prohodne su. Što bi se reklo očistilo se do crnoga i trenutno stanje je stabilno. Ukoliko neka ulica nije očišćena to je zbog parkiranih automobila, što smo ponovili više puta dakle bili smo onemogućeni očistiti te ulice", Zaključio je Mlakić. Dodao je kako je angažirano preko 40 ljudi iz različitih jedinica. Za sada su potrošili 30 tona soli, a na stanju imaju od 65-70 tona. Mlakić smatra da imaju dovoljno, no ovisno o vremenskim prilikama i potrebi dodaje da im proizvođač u svakom trenutku može uručiti dodatne količine. Kao i svake godine zimska služba u Vukovaru održava više od 100 ulica ukupne dužine preko 200 km kao i prigradska naselja Sotin i Lipovača. 

Ulice u Vukovaru podijeljene su na tri razine prioriteta za čišćenje prometnica. Prvo se čiste glavni prometni pravci i prometnice oko objekata javnog interesa poput bolnice te pristupi i nogostupi takvim objektima, a potom slijede sporedne ulice i na kraju ulice 3 kategorije. Za kraj dodajmo kako je Grad Vukovar iz proračunskih sredstava osigurao 600 tisuća kuna za troškove zimske službe.