Ostalo

PREKO 400 OSJEČANA S TRČANJEM PO 34. PUT UŠLO U NOVU GODINU

Rekordan broj trkača na Novogodišnjoj utrci

Osječani su i ove godine, po 34. put trčanjem na sportski način pozdravili novu godinu. Osječki trkači, sportaši i rekreativci, ali i ostali građani sudjelovali su na tradicionalnoj Novogodišnjoj utrci.

Trčanjem u Novu Godinu!   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/Republika.eu

Sportom u Novu godinu Osječani kao pravi sportaši ulaze već po 34. put a ovoga je puta sve sudionike Novogodišnje utrke poslužilo i lijepo vrijeme pa je sudjelovao rekordan broj trkača.

Više od 400 sudionika istrčalo je osječku utrku preko mostova, a sudjelovali su baš svi, od onih najmlađih pa do najstarijih sudiioniak od preko 70 godina starosti.

Ovogodišnji pobjednik po prvi put je 18 godišnji atletičar Slavonije Žito i nogometaš Akademije Krpan Babić Luka Batarilo Čerdić.
Osječani su tako na najbolji način otvorili 2017.godinu, a sudeći po nastupu velikog broja trkača kako rekreativaca tako i onih aktivnih, ona bi mogla biti zdrava i uspješna na rezultatskom planu.

Gradski savez za sportsku rekreaciju «Sport za sve» uz pomoć Gradskog društva Crvenog križa , pod pokroviteljstvom Grada Osijeka organiziranjem Novogodišnje utrke koja je i ove godine bila humanitarna za pomoć članicama SPORINA, nastavak je tradicije još od 1982.godine, kada je savez organizirao prvu osječku utrku.