Osječko-baranjska

IZGLASAN ŽUPANIJSKI PRORAČUN

SDP-ov tigrasti komarac spasio Šišljagića! Novac za amandmane preusmjeren iz EU fondova i ulaganja u gospodarstvo

Vijećnici SDP-a i HNS-a digli su ruke za predloženi proračun Osječko-baranjske županije za iduću godinu i tako spasili posljednjih tjedana itekako uzdrmanu fotelju župana Vladimira Šišljagića.

Vladimir Šišljagić   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

Za predloženi proračun glasovao je 31 vijećnik, 8 HDSSB-ovih bilo je suzdržano, a 10 HDZ-ovih vijećnika glasovalo je protiv.

Time se obistinio scenarij o kojem je prošloga tjedna pisao naš portal.

PROČITAJTE
ŽUPANOVA SIMBIOZA SA LJEVICOM: Šišljagić dogovorio izglasavanje proračuna sa SDP-om i HNS-om!

Podsjećamo, izglasavanje proračuna skinuto je s dnevnog reda prošle sjednice Županijske skupštine održane 29. studenog.

Kako smo već pisali, u pripremi prošle sjednice na tajnom dogovoru sa Ivanom Vrdoljakom Šišljagić si je osigurao potporu tri HNS-ova vijećnika. No, ni oni mu nisu bili dovoljni za osiguravanje natpolovične većine i izglasavanje točaka.

Šišljagić je imao i rezervnu varijantu, dogovora sa Domagojem Hajdukovićem i potporu barem dijela SDP-ovih vijećnika. SDP-ova perjanica Hajduković mu je tom prilikom obećao tihu potporu, obrazlažući kako će tu potporu dati na diskretan način pod izgovorom da će na sjednici SDP ići sa nekim simboličnim amandmanima koje će župan prihvatiti, a za uzvrat će SDP podržati izglasavanje proračuna, a što se danas i dogodilo. Jedan predloženi (i prihvaćeni) amandman, naime, ticao se tigrastog komarca...

Osim Vrdoljaka i Hajdukovića, prema izvorima iz Šišljagićeve blizine, zatražio je i pomoć radi izglasavanja proračuna osobno od SDP-ove euro-parlamentarke Biljane Borzan. Neimenovani izvor nam je potvrdio da mu je Biljana Borzan tu pomoć i obećala.

Također, na današnjoj sjednici prihvaćen je rebalans ovogodišnjeg proračuna i to sa 39 glasova za i 10 protiv.