Književnost

ČITAJMO DA NE BI IZUMRLI

Interliber iz godine u godinu pokazuje da Hrvati ipak još vole knjigu

Zagrebački velesajam bit će od 8. do 13. studenoga domaćin 39. Interlibera - međunarodnog sajma knjiga i učila. Najveća knjižena manifestacija u zemlji okupit će 300 izlagača iz 12 zemalja, a posjetitelje očekuje velik broj novih naslova. Predsjednik Zajednica nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić:

Piše: Media Servis

"Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da već drugu godinu za redom ponavljamo jedan dodatni paket koji se zove ‘znanstveni kvart‘ za popularizaciju znanosti." I ovogodišnji Interliber obilježit će razgovor s autorima te književne radionice. Sve je to samo mali dio bogatog programa koji će se odvijati u šestom paviljonu te na izložbenim prostorima izlagača.

"Ove godine u intenzivnoj suradnji sa Zagrebačkim velesajmom smo uspjeli podignuti razinu usluge ne samo izlagačima već i posjetiteljima" rekao je Mišo Nejašmić. Sajam knjiga i učila podupire i Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Bandićem.

"Posebno me veseli što promičemo hrvatsku kulturu i knjigu, jer kaže jedan putopisac da na televiziji možete sve vidjeti, a na radiju sve čuti,a u knjigama sve piše i ostaje" Svi posjetitelji moći će ostaviti knjige na posebnom mjestu u paviljonima 5 i 6 - takozvanom Knjižideru koji će poslužiti kao garderoba.