Događanja

ULAZ BESPLATAN

Počinje 12. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici danas počinje 12. Sajam stipendija i visokog obrazovanja. Zemlja partner je Njemačka, a na Sajmu će sudjelovati više od 50 izlagača iz 13 zemalja svijeta koji će predstaviti svoje studijske programe i programe stipendiranja - otkriva Anja Zojčeska iz Instituta za razvoj obrazovanja koji je organizator Sajma:

Sajam stipendija   FOTO:YouTube
Piše: Media Servis

Cilj našeg sajma je omogućiti studentima, učenicima i drugim zainteresiranima da na jednom mjestu saznaju sve o mogućnostima stipendiranja u Hrvatskoj,a li i inozemstvu", rekla je Anja Zojčeska.Poseban naglasak stavljen je na stipendije kako bi se pokazalo da i oni slabijeg imovinskog stanja mogu pristupiti visokom obrazovanju:

"Nama je cilj skrenuti pozornost javnosti na jednakost pristupa visokom obrazovanju. Smatramo da svi studenti trebaju biti u mogućnosti završiti studij bez prepreka u njihovom ekonomskom i socijalnog statusa", dodaje Zojčeska.Prilika je to da u razgovoru s ljudima otkrijete što vas čeka u budućnosti:
"Sajam nudi jedinstvenu priliku da studenti uživo upoznaju predstavnika Sveučilišta i mogu pitati sve što ih zanima", rekla je Zojčeska. Sajam prati i zanimljivi popratni program:

"To su razna predavanja i radionice na kojima posjetitelji mogu saznati sve o različitim studijskim programima, stipendijama, uvjetima za upis. Imamo i besplatne praktične radionice o polaganju standiziranih testova, to su testovi potrebni za upis na inozemna sveučilišta", kaže Zojčeska. Ove godine po prvi puta održat će se i jedan zanimljiv program:
"Posjetitelji na zabavan i zanimljiv način mogu upoznati mlade ljude koji su studirali vani i od njih saznati praktične informacije. To će biti neformalno", rekla je Zojčeska. Ulaz je besplatan.