Gastro

RJEŠITE SE MNOGIH TEGOBA

15 znakova koji upozoravaju na kiselost organizma

Današnja prehrana uključuje obilje prerađene hrane, mesa, mliječnih proizvoda, jaja, bijelog brašna, šećera i gaziranih sokova. Stoga ni malo ne čudi što većina ljudi ima blago ili vrlo kiselo stanje organizma. Neka vas termin "kiselo" ne zavara.

Današnja prehrana uključuje obilje prerađene hrane, mesa, mliječnih proizvoda, jaja, bijelog brašna, šećera i gaziranih sokova   FOTO:CC/Public Domain
Piše: Republika.eu/Alternativa-za-vas.com

To što je neka namirnica kiselog okusa ne znači da pridonosi kiselosti organizma - često je upravo suprotno. Primjerice, limun je okusom vrlo kiseo, no njegovom razgradnjom u probavi stvara se lužnato stanje.

S druge strane, slatkiši i meso, koji nisu kiselog okusa, pridonose acidozi jer se njihovom razgradnjom u krv otpuštaju sastojci ili tvari koje zakiseljuju organizam.

Budući da je kiselo stanje organizma siguran put do brojnih bolesti, što prije uvedite promjene u vaš jelovnik!

Simptomi "kiselog" organizma

Povećanu kiselost organizma primijetit ćete po promjenama na usnama i u usnoj šupljini.

Simptomi su ispucali kutovi usana, kiselost sline, čirevi, učestale upale grla, osjetljivost zuba na toplo i hladno.Promjene su vidljive i izvana - suha i beživotna kosa, tanki i lomljivi nokti, iritacije na koži.

Među čestim simptomima su razne iritacije oka, upala očnih vjeđa, konjunktivitis. Na probavnim organima kiselost se može manifestirati kao čir, gastritis, napuhanost, povećana želučana kiselina. Mentalne i emocionalne promjene uključuju gubitak interesa i motivacije, nervoza, tjeskoba, preosjetljivost na zvukove, depresija.

 

Znakovi koji ukazuju na kiselost organizma:

-umor i niska razina energije

-oslabljen imunitet

-osjetljivi desni i zubi

-kratak dah i kašalj

-išijas i ukočen vrat

-glavobolja i pospanost

-povraćanje, mučnina, proljev

-upale mjehura i bubrega

-bolni mišići i zglobovi

-lupanje srca

-ubrzano starenje

-pretilost i dijabetes

-nakupljanje mliječne kiseline u mišićima

-alergije i akne

-rast gljivica u organizmu, poput Candide

Ako ste se prepoznali u ovim simptomima, vjerojatno je vaš organizam kiseo. No, kako biste bili sigurni u to, možete napraviti analizu pH-vrijednosti krvi i urina.

VIŠE PROČITAJTE NA: alternativa-za-vas.com