Osječko-baranjska

USKORO NAPOKON POVEZANI S GRADOM

Od sredine rujna južni dio Stadionskog naselja spojen sa ostatkom Osijeka

Stanovnici južnog dijela Stadionskog naselja u Osijeku napokon imaju razloga za zadovoljstvo. Bliži se kraju izgradnja dugo željenog i prijeko potrebnog pješačko-biciklističkog nathodnika koji će ih povezati sa ostatkom grada. Završetak radova najavljen je za sredinu rujna.

Od sredine rujna južni dio Stadionskog naselja spojen sa ostatkom Osijeka   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Izgradnjom južnog kraka Južne obilaznice za stanovnike ovog dijela Osijeka prekinuta je poveznica s ostalim dijelom grada. Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi grad Ivan Karalić podsjeća kako je prošlo 8 godina otkako je uputio prvi službeni dopis nadležnim institucijama za rješenje tog problema.
Nakon toliko vremena, čekanja, strahova i prosvjeda on se kaže, napokon i počeo rješavati. Radovi su počeli u svibnju i idu planiranom dinamikom.

"Ovdje govorimo o betonskom otvorenom nathdniku dužine 77 metara, koji će imati kanalice za kolica i bicikle, 24-satnu led rasvjetu. Vrijednost investicije je preko 3 milijuna kuna i ono što nas očekuje još u rujnu to je da se izgrade pristupne staze“ - kazao je Karalić.

Na tome se neće stati. U ovom dijelu grada, poručuje Karalić, potrebno je napraviti još nekoliko komunalnih i infrastrukturnih zahvata. U planu je tako izgradnja kanalizacije i pristupne ceste što je u fazi projektiranja.