Politika

''OVA JE KOALICIJA JEDINI I ISKRENI ZAŠTITNIK SLAVONIJE I BARANJE''

Koalicija HDSSB-a i HKS-a Državnom izbornom povjerenstvu predala kandidacijske liste za parlamentarne izbore

Koalicija HDSSB-a i HKS-a predvođena čelnicima stranaka Draganom Vulinom i Ružom Tomašić predala je danas u Hrvatskom saboru kandidacijske liste za parlamentarne izbore za 4. i 5. izbornu jedinicu.

Koalicija HDSSB-a i HKS-a predala kandidacijske liste za parlamentarne izbore   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Po predaji lista Dragan Vulin je izjavio kako je siguran da će birači u Slavoniji i Baranji prepoznati kako je ova koalicija jedini istinski i iskreni zaštitnik Slavonije i Baranje.

"Okosnica programa biti će poljoprivreda jer je to temelj gospodarstva naše regije ali ćemo svakako štititi i nacionalne interese", rekao je Vulin.

Ruža Tomašić je rekla kako će u slučaju ulaska u Sabor, a da ova koalicija ne uđe u Vladu RH, svoje mjesto prepustiti nekome sa liste, dok će borbu za Slavoniju i Hrvatsku nastaviti kroz Europski parlament.

"U protivnom vratit ću se u Hrvatsku", izjavila je Tomašić.

 

Glavaš nositelj liste u IV. izbornoj jedinici (Osijek-Virovitica), Vulin u V. jednici (Vukovar-Sl.Brod-Požega)

Raspored mjesta na ovoj koalicijskoj listi između HDSSB-a i HKS-a je također zanimljiv. U osječkoj izbornoj jedinici za Glavaša i Šišljagića se očekuju sigurni mandati, dok je u borbi za mandat kao treći na listi HKS-ov Ivan Zadravec. U petoj izbornoj jednici, predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin također očekuje prolaz u Sabor, dok se Ruža Tomašić kao druga na listi također nada ulasku u Hrvatski Sabor. Pogledajte cijelu izbornu listu

IV. izborna jedinica (Osijek-Virovitica)

1. Branimir Glavaš

2. Vladimir Šišljagić

3. Ivan Zadravac (HKS)

4. Josip Salapić

5. Dinko Burić

6. Danijela Lovoković

7. Krešimir Bubalo

8. Igor Češek

9. Zoran Vinković

10. Hrvoje Šimić

11. Goran Ilić (HKS)

12. Jadranka Sabljak

13. Karlo Šatvar

14. Željko Kraljičak

 

V. izborna jednica (Vukovar-Sl.Brod-Požega)

1. Dragan Vulin

2. Ruža Tomašić (HKS)

3. Dubravko Kolundžić

4. Josipa Miličević

5. Slavica Jelinić

6. Marijan Pavliček (HKS)

7. Vladimir Milković

8. Martin Kordić(HKS)

9. Josip Mikšić

10. Valentin Stjepanović

11. Damir Jakšić

12. Marija Didović(HKS)

13. Katarina Šoltes(HKS)

14. Ivan Drmić

Podsjetimo, koalicija HDSSB-a i HKS-a predstavljena je jučer, na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljene glavne odrednice suradnje dviju stranaka, a koje su utemeljene na zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa, hrvatskog sela i poljoprivrede, ali i cijele Slavonije i Baranje. Konferencija je simbolično održana na farmi muznih krava u Bizovcu kako bi se upozorilo na politiku na državnoj razini koja je dovela do propasti hrvatske poljoprivrede.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin istaknuo je na predstavljanju kako ta stranka i HKS imaju vrlo kompatibilne programe. Kazao je kako je HDSSB-u, iako je regionalna stranka koja nudi rješenja za probleme Slavonije i Baranje, na prvom mjestu zaštita i očuvanje nacionalnih interesa. Upozorio je kako je farma na kojoj su se okupili simbol onoga što se desetljećima događa Slavoniji, a to je propadanje hrvatske poljoprivrede i odlazak stanovnika. Odlučili smo tome reći dosta, nismo se okupili kako bi plakali nad svojom sudbinom već kako bi okupili ljude i ponudili rješenja za izlazak iz ove teške situacije, kazao je jučer Vulin.

Predsjednica HKS-a Ruža Tomašić istaknula je pak kako se kroz svoj rad u Europskom parlamentu već izborila za hrvatske ribare, te kako se sada želi jače angažirati kako bi pomogla i poljoprivednicima. Upitala je tko to želi slavonsku zemlju, ali ne želi Slavonce, te je dodala kako su sve dosadašnje poljoprivredne politike hrvatskih Vlada bile tek lov u mutnom, čemu je dokaz i to što je čak milijardu i dvjesto milijuna kuna namijenjenih hrvatskoj poljoprivredi iz europskih fondova još uvijek na čekanju.